StoryEditorOCM
Domaći nogometprate ga mnogi

Chelsea i United nude milijune za talenta Kustošije: ‘Evo tko je najozbiljnije zagrizao, već smo pregovarali‘

Piše Ivan Alaupović/SN
23. kolovoza 2023. - 13:02

Nakon što je Barcelona prije nekoliko mjeseci u senzacionalnom transferu dovela mladog 18-godišnjeg Mikayila Fayea iz Kustošije, čini se kako klub iz Zagrebačke ulice u svojim redovima ima još jednog dragulja.

Naime, mediji na Otoku tvrde kako su Manchester United i Chelsea ušli u utrku za vrlo cijenjenog mladog napadača Dinu Klapiju. Ipak, tu bi Englezi mogli naići na probleme, jer veliki talent HR nogometa je na meti i Barcelone, Juventusa, Milana i RB Leipziga.

Ovaj 16-godišnjak, rođen je u North Hempsteadu u SAD-u, karijeru je započeo u akademiji New York Cityja kao vezni igrač i čak je igrao za U16 reprezentaciju SAD-a.

Međutim, u jednom se trenutku preselio u zagrebački Dinamo kada se njegova obitelj odlučila vratiti u Hrvatsku. Očekivalo se da će u Maksimiru potpisati profesionalni ugovor, ali to se nije dogodilo te je u priču potom uskočila NK Kustošija.

Da je Kustošija u zadnje vrijeme ozbiljan rasadnik talenata postalo je jasno nakon što je 19-godišnji branič Mikayil Faye otišao u Barcelonu za 4,2 milijuna funti plus dodatnih 12 milijuna funti u bonusima.

Klapija je trenirao i s prvom momčadi Kustošije, ali nastupi za mlađe uzraste kluba i U17 reprezentacije Hrvatske privukli su pozornost velikih europskih klubova. Doista, kao i United i Chelsea, Red Bull Leipzig, Barcelona, AC Milan i Juventus su izrazili želju za dovođenjem visoko cijenjenog tinejdžera, a neki su bili voljni ponuditi više od pet milijuna funti.

Ipak, Leipzig se smatra favoritom u ovoj utrci i očekuje se da bi prvi mogao ozbiljnije reagirati, ali United i Chelsea također pokušavaju ojačati svoje snage u napadu. Svi oni žele talente koji se mogu razvijati i boriti za mjesto u prvoj momčadi, a Klapija se smatra perspektivom vrhunske kvalitete.

Klapija je odnedavna potpisao profesionalni ugovor te će paralelno trenirati sa seniorima. Iz kluba za Sportske novosti potvrđuju kako su se brojni skauti najavili za nadolazeće utakmice 2. NL u kojima Kustošija igra protiv Hrvatskog dragovoljca i Radnika iz Križevaca. Isti izvor potvrđuje da je najozbiljnije zagrizao RB Leipzig s kojima su već vodili pregovore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:30