StoryEditorOCM
Domaći nogometpišu englezi

Četiri velikana napuštaju Hrvatsku nakon Europskog prvenstva? ‘Čini se da se približava kraj ere‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
5. lipnja 2024. - 17:58

Hrvatska je završila kao treća na Svjetskom prvenstvu i druga u Ligi nacija... A sada traži slavu na vjerojatno posljednjem međunarodnom turniru Luke Modrića, predstavio je Daily Mail Hrvatsku uoči Europskog prvenstva, prenose Sportske novosti.

"Još jednom, Hrvatska dolazi na veliko natjecanje kao "dark horse" koji može otići do kraja. Nikada nisu među favoritima, no ipak imaju sposobnost prirediti iznenađenja i zadavati probleme većima. Na Euru 2024. oni su treći favoriti za izlazak iz "skupine smrti" u kojoj igraju Španjolska, Italija i Albanija.

Ali ovo je reprezentacija koja je završila među prva tri na posljednja dva Svjetska prvenstva, a tijesno je izgubila u finalu Lige nacija prošle godine. Oni nisu momčad koju treba shvatiti olako. Njemačka bi se mogla smatrati posljednjom šansom za Hrvatsku, s obzirom da će Luka Modrić - jedan od najboljih veznjaka na svijetu već više od desetljeća - vjerojatno igrati na svom završnom turniru za svoju zemlju", navodi se u tekstu.

image
Goran Mehkek/Cropix

Generalna proba za - život iza Eura. Ovako će Hrvatska izgledati kad Luka Modrić i ostali senatori odu u ‘penziju‘

Osvrnuli su se i na izbornika Zlatka Dalića dodajući kako mu je ovo četvrti veliki turnir na mjestu izbornika.

"Posao koji je do sada obavio je impresivan iako će se postaviti pitanje je li vrijeme za promjenu ako Hrvatska ne bude dobra na Europskom prvenstvu s obzirom na to da nije impresionirala u kvalifikacijama. Čini se da se Hrvatska približava kraju jedne ere s igračima poput Modrića, koji se približavaju reprezentativnoj mirovini, stoga će ovo biti jako važno natjecanje za Dalića", dodaje se u tekstu.

U rosteru su, pak, izdvojili jedno ime.

"Posebno izdvajamo tandem Manchester Cityja Matea Kovačića i Joška Gvardiola, kao i Andreja Kramarića koji je zabio 17 golova za Hoffenheim i bio prvi strijelac Hrvatske u kvalifikacijama, ali ovdje je sigurno samo jedan izbor. Modrić bi trebao igrati na devetom i vjerojatno posljednjem velikom natjecanju za Hrvatsku. Bliži mu se kraj karijere, ali još uvijek igra na nevjerojatno visokoj razini te je ove sezone upisao 45 nastupa za Real. Više nije redoviti starter Reala, ali i dalje je srce hrvatskog veznog reda. Bude li ovo njegovo posljednje veliko natjecanje, bit će odlučan otići s uspjehom. Ovaj bi turnir mogao biti posljednji i za Marcela Brozovića, Ivana Perišića i Domagoja Vidu, koji su zadnjih godina bili velikani hrvatske reprezentacije. Iako je u teškoj skupini, Hrvatska je opasna i može frustrirati najveće momčadi i možda otići daleko", zaključuje se u tekstu Daily Maila.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 19:17