StoryEditorOCM
Domaći nogometsvlačionica

Ante Budimir bio je iskren nakon mršavog boda i progovorio: Nekad je teško donijeti pravu odluku

Piše K. M.
19. lipnja 2024. - 17:18

Prvi je pred mikrofon HRT-a nakon remija izašao Ante Budimir.

- Rezultat 2:2, jedan bod i naravno ostaje žal da nismo bili kapacitet izdržati tih 90 minut. U jednom trenutku imaš rezultat 2:1 i mogao si čekat, a s druge strane opet želiš zabiti još jedan.

Albanija je šokirala u prvom poluvremenu?

- Te dvije, tri kontre koje su Albanci imali su bile opasne, a Livaković je odlično reagirao. Možda je rezultat na kraju pravedan. Na kraju je sve na nama i nadamo se boljih 90 minuta protiv Italije. Probali smo sve da okrenemo utakmicu. Uspjeli jesmo, ali ostaje žal za tih 10 minuta. Nekad je teško donijeti pravu odluku u tom trenutku, ali ostaje nam još tih 90 minuta protiv Italije koji su nam finale.

Lovro Majer je dao svoj komentar susreta.

- Što reći? Tužni razočarani. Bolje su o d nas ušli u utakmicu, a mislim da smo trebali pobijediti u drugom dijelu. Bolje smo igrali, išli smo na sve ili ništa. Nažalost ne znam što da kažem, a li nije sve gotovo. Mogli smo olakšati si s ovom utakmicom, ali nismo. Još uvijek možemo proći grupu.

image
Christophe Simon/Afp

Izjavu je dao i strijelac Andrej Kramarić koji je danas bio strijelac i proslavio rođendan.

- Bio bih puno sretniji da su bila sva tri boda. Jednostavno ovo je nogomet kad primiš gol u posljednjim sekundama. Žalim što nismo stisli više da zabijemo taj treći gol i idemo dalje s boljom gol razlikom. No zato i ljudi vole nogomet, nikad ne znaš što te čeka. To se i nama dogodilo pa smo na kraju ostali 2:2.  Znamo da smo puno puta bili u ovakvoj situaciji. Dat ćemo sve od sebe, vjerovat ćemo u sebe kao što smo vjerovali danas u drugom poluvremenu. Bit će zajebana utakmica, ali dat ćemo maksimum. Luka Sučić je bio zaslužan za preokret Hrvatske udarcem kojeg je Gjasula preusmjerio u gol.

- Razočaranje je veliko. Gotovo pobjeda naša i onda u zadnjem trenu je izgubiš. Ne smije nam se to deseti. Vodimo i ekipa kao mi to treba privesti mirno kraju, ovo nam je lekcija. Mislim da je drugo poluvrijeme bilo bolje i to nam je putokaz kako trebamo krenuti protiv Talijana., Vjerujem u naše kvalitete, optimist sam i ako ovako odigramo kao u drugom dijelu mislim da možemo pobijediti Talijane - rekao je Luka.

Martin Baturina ušao je u završnici.

- Prva drama, zanimljiv nogomet, a žao mi je što nismo izvukli pobjedu. Loše smo ušli u utakmicu, pa preokrenuli i primili gol za izjednačenje. Mislim da još možemo sve izvući. Podrška je bila sjajna, hvala navijačima na svemu, prvi put ovo proživljavam. Nema kalkulacija za Italiju nego ići na pobjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 12:15