StoryEditorOCM
Borilački sportovikvalifikacije

Luka Pratljačić zaustavljen u Bangkoku, ostao je bez nastupa na Olimpijskim igrama

1. lipnja 2024. - 14:25

Hrvatski boksački reprezentativac u superteškoj kategoriji (+92 kg) Luka Pratljačić nije dobio priliku boriti se za plasman na Olimpijske igre u Parizu, nakon što je u subotu doživio poraz od Ukrajinca Dmitra Lovčinskija u osmini finala drugog svjetskog kvalifikacijskog turnira koji se održava u Bangkoku.

Pratljačić je bio posljednji od šestoro hrvatskih predstavnika na ovom turniru koji je još imao šansu izboriti se za nastup u Parizu, da je uspio svladati nekadašnjeg europskog prvaka u konkurenciji boksača do 22 godine. No, Lovčinskij se od početka borbe nametnuo kao aktivniji borac, dok je Osječanin, koji je u petak proslavio 27. rođendan, odlučio koristiti svoju prednost u visini i dužim rukama držati suparnika na distanci te prijetiti iz kontranapada.

Ta taktika mu nije donijela bodove kod sudaca uz ring, jer su u prve dvije runde njih četvorica dali prednost Ukrajincu, a jedan je dao obojici boraca po jednu rundu.

U trećoj rundi je Pratljačić shvatio da mora pokušati napasti svog suparnika i nekoliko puta je uspio plasirati udarce u glavu Ukrajinca koji je do tada dosta uspješno koristio svoju brzinu i uspješno se branio. Na polovici treće runde došlo je do prekida, jer se Lovčinskiju iz posjekotine iznad desnog oka počela slijevati krv. Dežurni liječnik je pokušao sanirati ozljedu ukrajinskog boksača, ali je nakon jedne minute označio da Lovčinskij ne može nastaviti borbu.

No, kako je u trenutku prekida Ukrajinac bio u značajnoj bodovnoj prednosti, proglašen je pobjednikom te će se u nedjelju boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Tako je hrvatski boks ostao na jednom predstavniku na olimpijskom turniru, a to je Gabrijel Veočić u kategoriji do 80 kg, koji je svoju "vizu za Pariz" izvadio plasmanom u finale prošlogodišnjih Europskih igara u Krakowu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 19:01