StoryEditorOCM

Bravo, Splićani! Kendoke kluba Spalato zasjale na državnom prvenstvu, vraćaju se ruku punih trofeja

Piše Marko Bilić
9. travnja 2024. - 15:40

Kendo u Splitu u velikom  je zamahu i krupnim koracima grabi naprijed. Pisali smo već, sve je veći broj zaljubljenika u ovaj japanski borilački sport okupljenih u klubu Spalato, a posebno veseli da je sve veći broj i žena koje se bave ovim sve popularnijim sportom u gradu pod Marjanom. 

Nova potvrda dobrog rada u klubu stigla je prošlog vikenda na državnom prvenstvu u Zagrebu gdje su kendoke Spalata ostvarile lijep uspjeh.

Luka Kosor, najveći talent splitskog kenda, postao je juniorski prvak Hrvatske, dok je u kyu kategoriji osvojio drugo mjesto. Dvije medalje, bravo Luka!

Treće mjesto u konkurenciji juniora uzeo je Borna Bušljeta. Splitski mladići, Luka, Borna i još Vid Čipčić osvojili su drugu mjesto u ekipnoj konkurenciji juniora, pokazujući izvrsnu koordinaciju i timski rad.

I to nije sve, Dario Karninčić istaknuo se u jednoj od najtežih kategorija osvojivši treće mjesto u dan kategoriji, što je potvrda njegove visoke razine vještine i posvećenosti sportu.

Posebno priznanje "Fighting Spirit" u dan kategoriji dodijeljeno je Petru Ursiću Glavanoviću, za njegovu izuzetnu borbenost, duh i pozitivan stav, koji inspirira i motivira sve članove kluba.

Ovi rezultati su plod dugogodišnjeg rada, treninga i predanosti kako natjecatelja tako i njihovih trenera, veliku priču o klubu Spalato možete pročitati ovdje.

Ne sumnjamo da će ovakvih rezultata biti i u budućnosti, jer splitski kendo napreduje iz dana u dan. Članova je sve više, kvaliteta se diže, samim time i klupska viritna puni se novim trofejima.

image
Kendo klub Spalato
image
Kendo klub Spalato
image

Petar Ursić Glavanović (lijevo) i Dario Karninčić

Kendo klub Spalato

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:30