<p>Brigita Vuco</p>
Tri za trojku

Oni su mladi, oni su vrijedni, oni su budućnost Splitskog festivala

Piše Milena Budimir
Foto Splitski Festival/
7. lipnja 2023. - 15:37

U završnoj natjecateljskoj večeri nastupit će mladi izvođači, neke od njih smo "uhvatili" i na brzinu im uputili samo tri pitanja. Zanimalo nas je što im uopće znači nastup na legendarnom Splitskom festivalu. Molili smo ih i da vam kroz koju rečenicu predstave svoju pjesmu, ali i da vam pošalju poruku. Onako, od srca.

Naišli smo prvo na Anu Pašku, za koju je, objasnila nam je kroz smijeh, nastup na Splitskom festivalu znak kako će Salon za uljepšavanje duše nakon devet godina nevidljivosti napokon postati vidljiv u centru svita.

- Moja je pjesma klasična dalmatinska ženska ljubavna pjesma. U prvom dijelu se smijemo i upoznajemo, u drugom dijelu plačemo i prepoznajemo - tako će.

image

Ane Paška

Kaja Zulin/

A potom je publici poruku uputila pjevajući:

- Triba pivat, pa makar tiho, pa makar u tišinu, samo da sunce čuje da nismo mi pali mrtvi - pjevuši Ane Paška.

Boris Rogoznica drži kako je nastup na Splitskom festivalu prije svega jedna ogromna čast.

- Uopće dobiti mogućnost nastupati na pozornici gdje su nastupala najveća imena hrvatske glazbene scene za mene je ravno pobjedi. Pošto nastupam s autorskom pjesmom, gdje ćeš ljepšeg priznanja za svoj trud i glazbeno stvaralaštvo! Nadalje, predstavlja mi sve to i dobru zabavu. Već sam jednom sudjelovao na ovom festivalu i moram priznati da sam baš uživao u druženju s kolegama, kao i u boravku u Splitu - kaže nam.

O pjesmi koju će predstaviti svijetu i narodu veli kako je to pjesma njegova života.

- Ja bi samo tija da nam bude lipo - njegova je poruka Splićanima.

image

Boris Rogoznica

Splitski Festival/

Brigita Vuco, poznata kći poznatog tate, nastupom na festivalu pokazat će svom rodnom gradu sav trud i rad koji je uložila u novu pjesmu.

- Pjesmu najbolje opisuju stihovi iz iste - "valjala ili nevaljala, vama nije bitno, to na kraju ispadne sve isto" - kaže nam, i poručuje sugrađanima:

- Stihovi iznad ujedno su i poruka publici. Trebamo malo manje misliti o tome što će selo reći, a više raditi stvari koje nas čine sretnima.

Možemo se s tim samo složiti!

image

Brigita Vuco

Splitski Festival/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 15:38