<p>Ivan Leo Lemo</p>
Rasplesani

Nešto potpuno novo na Prokurativama - ples za sve

Piše Milena Budimir
Foto Duje Klarić/Cropix
12. lipnja 2023. - 12:44

Stari, a novi.

Legendaran, a opet uvik drugačiji.

I ove godine možete na Prokurativama očekivati nešto novo. To novo je puno ritma i energije, to novo je večer plesa, pa smo "priveli" pred blokić i olovku redatelja Ivana Lea Lemu, da nam kaže kako to "Prokurative plešu", kako je zamislio tu večer, što možemo očekivati, mi kao gledatelji i je li mu cijeli taj rad bio izazovom...

- "Prokurative plešu" je novi brend u sedmodnevnom programu Splitskog festivala. Hvale vrijedna je to ideja producenata - pun je pozitive Lemo.

- Na tom plesnom eventu okupito što više pripadnika splitske plesne scene, to je bio naum. Pa su svi stilovi, sve tehnike, cijela ta vibrantna i prekrasna splitska subkultura dobila svoj dan, svoje susretište, svoj "dance floor", svoj "show reel", svoje "Prokurative plešu" - kazao nam je redatelj.

Osim njihovih "the best of" koreografija, ekskluzivno je Zvonimir Dusper Dus napravio "mashupove" od sedam pobjednica iz povijesti SF-a.

- Ćut ćemo ih u trap, deep house, funky, power disco i latino izdanjima. Na te redizajnirane hitove prilagođene pojedinim plesnim tehnikama, koreograf Alen Sesartić će napraviti koreografije. Siguran sam da će Alen ubaciti nešto od trendova koje pobire koreografirajući upravo ovih dana i nastupe svjetskih zvijezda - otkrio nam je tajne.

Voditelji će biti plesači i glumci Manuela Svorcan i Denis Tomić.

image

Manuela Svorcan

Joško Šupić/Cropix

- Cijeli ćemo event smatrati uspješnim ako se i publika prepusti ritmovima i radostima. Upad je slobodan za sve, a zabava zagarantirana. Ples je univerzalni jezik koji diže duh i ljudima daje najljepšu moguću prisutnost u vlastitom tijelu - kazao nam ej Lemo, dodavši onu staru, malo prilagođenu "Tko pleše, zlo ne misli!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 15:35