StoryEditor
SplitRASPETLJALO SE

Završila drama: Vlada 15. travnja raspušta gradska vijeća, zadnja sjednica u ovom sazivu ipak će biti ona koju je sazvao Krstulović Opara

9. travnja 2021. - 16:09
Nikola Vilić/Cropix

Kako trenutno stvari stoje, 44. sjednica koju je sazvao gradonačelnik Andro Krstulović Opara 13. travnja u 9 sati na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije bit će zadnja sjednica u ovom sazivu Gradskog vijeća.

Naime, prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama Vlada RH će u ponedjeljak donijeti odluku da se gradska vijeća raspuštaju 15. travnja, što znači da tog datuma ne može biti održana sjednica Gradskog vijeća koju je sazvao Igor Stanišić, predsjednik tog predstavničkog tijela.

image
Vladimir Duganžić/Cropix

Time bi konačno bila okončana proceduralna drama kojoj javnost svjedoči posljednjih dana koja se odvija između HDZ-a i HGS-a, očito sad već bivših koalicijskih partnera.

No, sjednica koja predstoji bit će zanimljiva po pitanju odlučivanja i usvajanja točaka dnevnog reda, jer bi u slučaju nedolaska Kerumovih vijećnika, oporba imala većinu, pod uvjetom da se svi gradski zastupnici pojave na zasjedanju.

Dakle, pojave li se svi vijećnici Pametnog, Centra, MOST-a, SDP-a i HSLS-ov Tonči Blažević, omjer snaga bio bi 15:12 u korist oporbe. U svakom slučaju, zadnje zasjedanje u ovom sazivu bit će - za pamćenje.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 21:41