StoryEditor
SplitDAN D ZA RAVNATELJA

Upravno vijeće KBC-a Split danas se odlučuje hoće li prihvatiti ostavku dr. Julija Meštrovića

Piše Ivica Marković
3. lipnja 2020. - 08:13
Jakov Prkić/HANZA MEDIA

Danas će se, nakon 12.30 sati, znati ostaje li ravnatelj splitske bolnice u ostavci prof. dr. sc. Julije Meštrović na vodećoj funkciji u splitskom KBC-u ili će bolničko Upravno vijeće prihvatiti njegovu ponuđenu ostavku.

Prema svemu sudeći, njegova ostavka, koju je ponudio iz visoko moralnih razloga, neće biti prihvaćena. Meštrović je ostavku ponudio nakon što se zbila nevjerojatna zamjena identiteta dviju pacijentica u KBC-u Split, od kojih je jedna preminula, a sahranjena je pod imenom druge pacijentice.

Kako neslužbeno doznajemo, među zaposlenicima bolnice prevladava mišljenje da ravnatelj Meštrović mora ostati na toj funkciji, jer je u svom dosadašnjem radu dao cijelog sebe za prosperitet KBC-a Split i uz pomoć Ministarstva zdravstva pokrenuo niz projekata, koji bi u skoroj budućnosti splitsku "tvornicu zdravlja" trebali podignuti na višu razinu.

O njegovoj ponuđenoj ostavci očitovat će se Upravno vijeće na svojoj današnjoj sjednici koja počinje u 12.30 sati, a ponuđena ostavka ravnatelja Meštrovića druga je točka dnevnog reda.

Valja naglasiti da u Upravnom vijeću bolnice više ne sjedi petero članova, nego njih četvero, jer je Tomislavu Prljeviću (HDZ) prije 10-ak dana istekao mandat. Dok na njegovo mjesto ne bude izabran novi član Upravnog vijeća, u tom "upravljačkom tijelu" sjedit će četvero članova, pod predsjedanjem prof. dr. Nevena Ljubičića, bivšeg ministra zdravstva u mandatu HDZ-ove Vlade predvođene Ivom Sanaderom

#JULIJE MEŠTROVIĆ#OSTAVKA JULIJA MEŠTROVIĆA#KBC SPLIT#ZAMJENA PACIJENTICA#SPLIT

Izdvojeno

01. srpanj 2020 19:48