StoryEditorOCM
SplitKOMENTAR

Treći val bi nas sve mogao potopiti, a Splitom marširaju stotine bezbrižnih prosvjednika: Jesu li svjesni da čine veliko zlo? Žele li da Split bude novi Bergamo?

20. ožujka 2021. - 14:48
Prosvjed u Splitu: dio građana ne 'priznaje' koronu i ne sviđaju im se protuepidemijske mjere. Prosvjed je održan 20. ožujka, u jeku trećeg valaVojko Bašić/Cropix

Prosvjednici su marširali Splitom i rekli svoje. Kažu, vratite nam gripu. I još nešto: "Pustite ljude na miru da žive i rade i druže se sa svojim najbližima".

Poručili su i da se od medijske magle ne vidi istina, kao da su novinari imuni na koronavirus i uživaju u restrikcijama. I kao da smo mi, korumpirani i zločesti, pustili bolest na ulice pa jedva čekamo komu naškoditi. Brojiti mrtve?!

Spustimo balun na zemlju. Pogledajmo realno kako stvari stoje. Kao prvo, dobro je da se prosvjeduje. Zašto? Pa samo u diktaturama nema "dištonavanja" i različitih mišljenja; no jedno je sloboda govora, a drugo ono što se javno kaže i poručuje. A, ovdje se ustaje protiv mjera koje se nikomu ne mile, ali za sada, dok se ne procijepi veći dio stanovništva, nemaju alternative. Jasno?

Vele...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 12:44