StoryEditor
Splitmjere opreza

Trajekt iz Ancone koji će uploviti u Split dočekat će posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor

Piše Hina
25. veljače 2020. - 13:20
Matko Biljak/Ilustracija/SD

Trajekt koji će u srijedu na redovitoj liniji iz Ancone uploviti u splitsku gradsku luku dočekat će posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor, doznaje se u utorak u Lučkoj upravi u Splitu.

"Pomorska policija bit će opremljena rukavicama i maskama, a dežurni sanitarni inspektor putnike će pitati dolaze li iz sjevernotalijanskih područja, gdje se pojavio koronavirus" rekao je za Hinu koordinator u splitskoj Lučkoj upravi Vjekoslav Grgić.

Dodao je da će sanitarni inspektor, ako netko od putnika dolazi iz kriznih talijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu.

Objasnio je kako redovita trajektna linija koja povezuje talijanski grad Anconu i Split plovi dva puta na tjedan - srijedom i subotom.

"I ubuduće će pri dolasku trajekta iz Ancone u Split dežurni sanitarni inspektor provjeravati iz kojih su dijelova Italije putnici stigli u Split", rekao je Grgić.

#KORONAVIRUS#SPLIT

Izdvojeno

26. svibanj 2020 23:53