StoryEditor
SplitO POTHODNIKU NA TRSTENIKU

Splitski SDP-ovac ‘bocnuo‘ HDZ-ovog Čelana: On sad ukazuje na važnost projekta kojeg je upravo njegova bivša vlast izbacila iz proračuna

Piše PSD
9. prosinca 2021. - 20:38

Predsjednik HDZ-a Trstenik Marijan Čelan prije nekoliko dana u priopćenju se osvrnuo na pothodnik u Ulici Moliških Hrvata na Trsteniku.

Istaknuo je da je izrada idejnog rješenje za projekt izgradnje pothodnika pri kraju te pozvao novi gradsku vlast da nastavi s realizacijom ovog ključnog projekta za sigurnost građana Trstenika.

- Uz veliku potporu svih aktualnih kotarskih vijećnika projekt je administracija Andre Krstulovića Opare uvrstila u proračun i označila kao "vrlo važan" tako da se nalazi u primopredajnoj dokumentaciji projekata koje se novi gradonačelnik Puljak obvezao završiti.

S obzirom da je najavljeno predstavljanje idejnog rješenja očekujemo nastavak procesa izrade projektne dokumentacije i početak radova najkasnije početkom 2023. godine - poručio je između ostalog Čelan.

Stigla je i reakcija kotarskog vijećnika SDP-a Trstenik, primarijusa, doc. dr. sc. Zdravka Roje koji je istaknuo da je pothodnik izuzetno važan za stanovnike Trstenika jer bi se time omogućilo da djeca ne trebaju prolaziti cestom da dođu do škole.

- Projekt je na inicijativu predsjednika Gradskog kotara Trstenik podržao svećenik Crkve Sv. Ivana Krstitelja i ravnateljica osnovne škole "Trstenik" s čime je jasno da je postignuto i toliko važno jedinstvo stanovnika Trstenika.

Predsjednik HDZ-a Trstenik nije prikazao potpuno stanje stvari. ‘Zaboravio’ je istaknuti da je HDZ rebalansom proračuna Grada Splita prošle godine odlučio ne izdvojiti sredstva za projekt pothodnika. Toj točki u rebalansu su se javno protivili stanovnici i predsjednik Gradskog kotara Trstenik Damir Barbir. Zato je zanimljivo da se tek sad sjetio te problematike iako o tome proteklih godina nije govorio; dok su Barbir kao i brojni drugi aktivno radili na tome da se projekt napravi.

S obzirom na to da smo u proračunu u dogovoru s gradskom vlasti i pročelnikom Vojnovićem, a na inicijativu predsjednika Barbira, uspjeli u ovogodišnjem proračunu dogovoriti sredstva od 550 tisuća kuna, žalosno je da vijećnik Čelan ukazuje na važnost projekta kada ga je upravo njegova bivša HDZ-ova vlast rebalansom izbacila iz navedenog proračuna!

Navikli smo da se dečko iz Krstarice kiti tuđim perjem, ali ovaj put je prevršio svaku mjeru!

Neka nas HDZ ostavi na miru da možemo raditi i realizirati zacrtane nam projekte u Gradskom kotaru Trstenik koji su od vitalnog interesa za građane. Po pitanju pothodnika su ‘učinili’ dovoljno.. - kazao je kotarski vijećnik Roje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2022 07:02