StoryEditorOCM
SplitLOŠA KOMUNIKACIJA

Splitski esdepeovci odbili poslušnost predsjedniku Peđi Grbinu? On bi s Puljkom na izbore, ali pita se i Matijevića

Piše Split SD
30. svibnja 2023. - 19:52

"Ideju predsjednika SDP-a Peđe Grbina da koalira sa strankom Centar Ivice Puljka na parlamentarnim izborima ne podržava dobar dio splitskih i dalmatinskih socijaldemokrata" piše Dalmatinski portal u uvodu članka o suradnji SDP-ovaca i Puljka. 

U članku je istaknuto da županijski SDP kao organizacija još nije donio stav, ali je splitski uz podršku istaknutijih članova regionalnog ogranka, blago rečeno, rezerviran za suradnju s Puljkom. Poručuju da će se o tome odlučivati na glavnom odboru stranke.

Peđa Grbin je liberalu Puljku, kako doznaju iz Dalmatinskog portala, spreman ponuditi najmanje pet prolaznih mjesta za Sabor što SDP-ovci smatraju neopravdanim poklon bonom. Prema anketama rejting Centra kreće oko 1,5 posto stoga žele odmjeriti snage bez Puljka. Navedeno je kako iz SDP-a smatraju kako je najbolje nakon izbora krenuti dogovarati koaliciju s ciljem rušenja HDZ-a.

Davor Matijević, predsjednik splitskog SDP-a, otvoreno navodi kako prije odluke o suradnji s Puljkom treba uzeti u obzir iskustvo koje imaju u Splitu.

"Dva puta smo bili na izborima u kratkom vremenu i građani sigurno ne žele još jednu pauzu ni alibi za nerad. Suradnja sa strankom Centar u Gradskom vijeću nailazi na poteškoće koje se najviše manifestiraju kroz izostanak realizacije inicijativa za koje smo se godinama kao stranka zalagali", izjava je Matijevića za Dalmatinski portal. 

Nadodaje kako su očigledni primjeri neuvođenje građanskog odgoja, nerealizacija sufinanciranja medicinski potpomognute oplodnje te nedostatne socijalne mjere za ranjive skupine. 

"Generalno izostanak projekata ove gradske vlasti je nešto što nas brine s obzirom na to da smo na polovini mandata", ističe svoju zabrinutost te nadodaje kako Puljkova gradska vlast ima komotnu situaciju te da je na njima da opravdaju povjerenje građana,

"Komunikacija nam je loša, odnosno gotovo da je i nema jer smo zadnji sastanak imali prije četiri mjeseca. Kad god iznesemo mišljenje koje je drugačije od Puljkovog neovisno je li u pitanju Spinut, Manuš ili što god doživimo od njega napad i uvrede", izjavio je.

Unatoč tome, navedeno je kako neće uskraditi podršku niti jednom projektu.

"Poštujemo izborni legitimitet, ali iskustvo koje imamo u Splitu sigurno treba uzeti u obzir pri razmišljanju o koaliciji s njima na nacionalnoj razini", poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 16:08