StoryEditorOCM
SplitNEZAVIDNA SITUACIJA

Splitska humanitarna udruga na rubu ponora; otkrili da imaju samo 187 eura na računu i traže pomoć: ‘Grozna situacija!‘

Piše SPLIT SD
24. svibnja 2024. - 19:52

Ako pratite rad lokalnih splitskih udruga i volontera, svakako vam je poznata udruga za promicanje mentalnog zdravlja "Feniks". Ova humanitarna neprofitna organizacija redovno održava projekte i programe podrške kojima se poboljšava mentalno zdravlje i kvaliteta života osoba s mentalnim poteškoćama.

Međutim, preživljavanje takvih udruga je uvijek izazovno te se često oslanjaju na dobrobit donatora i natječaja koji su vrlo nepredvidljivi i nekonzistentni. Tako su volonteri "Feniksa" na svojoj Facebook stranici objavili apel za hitnu pomoć i otkrili da raspolažu s mizernim novčanim sredstvima.

- Vi koji nas pratite i dolazite na naše aktivnosti najbolje znate koliko vrijedno i kontinuirano radimo od svog osnutka pred 4 godine kako bismo pružili paket besplatnih psihosocijalnih usluga u zajednici za ljude s mentalnim poteškoćama i oboljenjima.

Iako sve projekte provodimo savjesno i kvalitetno, uz samo dvije zaposlene osobe i velik broj volontera trenutno smo u nezavidnoj situaciji u kojoj imamo svega 187,84 eura na računu - iznijeli su šokantnu cifru.

image
Saša Burić/Cropix

Kažu da je problem nastao jer nemaju kontinuirano financiranje i čekaju rješenje četiri lokalna natječaja na koje su se prijavili.

- Iako se nadamo pozitivnom rezultatu, ne znamo kad će nam i kolika sredstva biti odobrena, stoga smo trenutno u groznoj situaciji jer nemamo novca za isplatiti plaće voditeljici projekata i administratorici ili ikakve druge troškove iako nastavljamo s radom i svim aktivnostima. Stoga vas molimo za pomoć u vidu novčanih donacija - pozivaju volonteri.

Uplate možete izvršiti na račun udruge: HR8124840081135155359, uz obaveznu napomenu u opisu plaćanja: donacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 07:45