StoryEditorOCM
Splitluđi od New Yorka

Splićanku iz centra grada ovo je dočekalo u četiri ujutro, poslušajte samo ove urlike! Grad spava samo u pjesmi TBF-a...

Piše M. U.
16. svibnja 2024. - 19:28

Znate li da smo postali hrvatski New York? Turisti iz cijeloga svijeta su nas počeli prepoznavati kao grad koji nikada ne spava! O tome svjedoči i posljednji video u Facebook grupi "Get Getanima:)".

image
Screenshot

U Trogirskoj ulici, gospođi ispod prozora, okupile su se tri klape i pokrenule žustru debatu u četiri sata ujutro. To viče i urliče kao da su sami u gradu, možda su tek izašli iz kluba pa im je sluh još uvijek u disbalansu od glasne glazbe. 

image
Screenshot

Cijeli grad prilagođen je turistima, ostalo je još samo da im Splićani prilagode svoj metabolizam i zamijene dan za noć. Ionako stanovnici stare gradske jezgre miran san u ljetnim mjesecima nemaju već godinama.

Grad je učinio sve što je mogao, ali, kako kaže naša narodna: možeš iz sela, ali ne može selo iz tebe! U ovom slučaju, gosti su nam došli iz kulturnih zemalja, ali kulturu sa sobom nisu spakirali! Ajde, ovi s videa su još i pitomi, barem nisu za sobom ostavili tjelesne tekućine kao brojni njihovi sunarodnjaci. Suosjećamo sa stanovnicima stare gradske jezgre, nadamo se da će doživjeti što manje ovakvih scenarija.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 11:09