StoryEditorOCM
Splite-opažaji

Splićanin ogorčen na policiju: ‘Više od pola sata čekam s malom bebom...‘ Poslao i poruku na aplikaciju, iznervirao se

Piše Split SD
15. svibnja 2023. - 08:22

Funkcionira li kako bi trebala MUP-ova apllikacija e-opažaji, pita se jedan naš čitatelj koji je preko nje policiji prijavio slučaj nepropsinog parkiranja na nogostupu u Vukovarskoj ulici. I to ne jednog, nego dva vozila!

- Više od 30 minuta čekam s malom bebom da se netko udostoji pomaknuti nepropisno parkirana vozila - stoji u poruci koja je poslana na spomenutu MUP-ovu aplikaciju.

- Niti nakon sat vremena od slanja poruke nema nikoga od policijskih službenika na mjestu događaja. Nažalost, ovo nije prvi put da splitska policija nije ažurna i ne odrađuje svoj posao, primjera imamo mali milijun - požalio se naš sugrađanin.

image
screenshot

Poslali smo upit policiji da nam odgovori zašto policija nije reagirala prekršaj koji je prijavio. Zanimalo nas je i je li prijava išla preko njihove aplikacije, kako funkcionira i koliko je građani koriste.

- Nadzor prometa u mirovanju (nepropisno parkiranje i zaustavljane) je primarni posao prometnog redarstva. Vezano uz  predmetnu dojavu zaprimljenu  putem MUP-ove aplikacije „e-opažaji“  policijski službenici su izvijestili nadležno prometno redarstvo grada Splita.

Pomoću aplikacije za e-dojave sumnjivih događaja svaka osoba putem pametnog mobilnog telefona može dojaviti razne događaje, i u situacijama kada možda iz sigurnosnih razloga nije u mogućnosti obaviti poziv.

Aplikacija je besplatna i anonimna. Može se poslati više fotografija i video snimka uz popratni tekst. Poslani opažaj može biti prihvaćen ili ne prihvaćen o čemu pošiljatelj dobije poruku.

Isto tako operater putem takvog teksta može i komunicirati s pošiljateljem, ukoliko je snimka nejasna, odnosno se iz nje ne može razlučiti da li se radi o policijskom postupanju ili ne - odgovorili su iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:25