StoryEditorOCM
Splitdani volonterstva

Splićani, ovo ne smijete propustiti; sutra je u Đardinu prava fešta; kupite nešto i pomozite onima kojima je potrebno...

Piše SPLIT SD
17. svibnja 2024. - 19:09

Tradicionalna manifestacija Dani volonterstva i solidarnosti koju 27. godinu zaredom organizira Regionalni volonterski centar Udruge "MI" – Split održat će se sutra u Strossmayerovom parku (Đardinu) od 9.30 do 12.30 sati.

Organizatori pozivaju sve građane da dođu na ovu humanitarno-prodajnu manifestaciju, upoznaju se s radom čak 34 udruge i ustanove iz Splita i okolice te kupnjom na štandu podrže humanitarnu notu ovog događanja. Dio sredstava sa svakog štanda donirat će se Udruzi Autizam 365 za kupnju defibrilatora – uređaja za reanimaciju koji će biti javno dostupan svim građanima ispred Centra za autizam Split.

image
Udruga "MI"

Na štandovima će se moći kupiti različiti proizvodi i rukotvorine, ali i usvojiti nova znanja i vještine. Čekaju vas brojne knjige i stripovi, nakit, ukrasi, prirodna kozmetika, ali i proizvodi od keramike i platnene vrećice.

Učenici COO „Juraj Bonači“ predstavit će proizvode svoje zadruge, Udruga Srce i Udruga Moje dijete Solin rukotvorine sa svojih kreativnih radionica, Splitsko dijabetičko društvo će mjeriti šećer u krvi i tlak građanima te ih informirati o šećernoj bolesti, a volonteri Zdravstvene škole će pokazati okupljenima što rade u laboratorijima i za što koriste mikroskope.

image
Udruga "MI"

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija pripremit će razne kolače i slastice, a moći ćete pogledati i izložbu Splitske face solidarnosti u organizaciji Info zone. Oni najmanji pak moći će se zabaviti uz dječje kreativno-zabavne radionice koje će se održati od 10 do 12 sati. Na štandovima će se građani iz „prve ruke“, tj. od samih volontera moći informirati o uključivanju u volonterske programe pojedinih organizacija te o dobrobitima volonterstva za pojedince i za cijelu zajednicu

U kulturno-zabavnom programu humanitarne izložbe sudjelovat će 10-ak udruga i javnih institucija, s glazbeno-scenskim nastupima.

image
Udruga "MI"

Građani koji se ne stignu pridružiti na sutrašnjoj manifestaciji, vezano za mogućnosti uključivanja u volontiranje mogu se javiti Regionalnom volonterskom centru Split, a ako žele donirati za Udrugu Autizam 365, u OTP banci je otvoren podračun za humanitarnu akciju - IBAN: HR8324070001500022952. U opis plaćanja organizatori mole navesti: „Donacija za Udrugu Autizam 365“. U nastavku je također priložen barkod za uplatu donacija na podračun za humanitarnu akciju:

image

BARKOD ZA UPLATU

Udruga "MI"
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 07:05