StoryEditor
Splitkad jači tlači (2)

Sjećate se Splićanke koju je uzrujao nebulozni račun za struju? Stala je na ‘balun‘, evo što je naposljetku napravila s uplatnicom na - jednu lipu

Piše Magdalena Družijanić
12. veljače 2020. - 20:00

Sjećate se Splićanke od neki dan, koju je poprilično uzrujao račun za struju i danima nije bila načisto što s računom napraviti?

Javila nam se i podijelila s nama što se zbivalo nakon proteklog vikenda, nakon što se malo ohladila i nakon što ga je barem 10 puta pogledala i dobro se nasmijala.

Podsjetimo, kada je naša čitateljica dobila račun za struju, konkretnije obračun od 31. svibnja 2019. do 30.11. 2019. godine, nije znala što bi s njim napravila. Bi li se smijala ili bi plakala!

Odlučila ga je na početku, kad je račun stigao, ipak ignorirati.

Naime, HEP Elektra poslala je račun Splićanki (podaci poznati redakciji) za obračunsko razdoblje u kojem je nastala razlika od jedne lipe koju je trebalo nadoplatiti.

Kao potrošač inače uredno podmiruje sve svoje obveze plaćanja računa, nije imala problema sa HEP-om, no eto, zadnja uplatnica stigla je takva kakva je.

- A što mi oni mogu kazati. Ma ne bih im iz principa platila. Pa jesu li mogli famozni iznos od jedne lipe nadodati na sljedeću uplatnicu?! Cijela ova priča sad mi je već pomalo smiješna. Pa koštala bi me samo provizija nekoliko kuna

Smijeh na FINI

- Jedna lipa? Pet puta sam gledala u račun – kazala je za Slobodnu prošloga tjedna naša sugrađanka.

Vikend je prošao i sada je odlučila račun od 0,01 lipe ipak - platiti!

Otišla je naša sugovornica, sad je već možemo predstaviti kao Maru (to joj je nadimak) u FINU uredno podmiriti svoje obveze, a kada je službenica na šalteru vidjela račun, nije joj preostalo ništa drugo doli - od srca se nasmijati.

FINA inače ne naplaćuje proviziju, ako možda ne znate.

- Jeste imali već ovakvih situacija? – pitala je Mare nadobudno službenicu kojoj je naša sugovornica naprosto uljepšala dan.

- A bilo ih je, ne bojte se – kazala je djelatnica FINE upozorivši je pritom i kako je čudno kako joj nije stigla opomena za ovaj račun s obzirom da ga je trebalo platiti već odavno.

Naime, podmiriti ga je trebalo do 21. prosinca prošle godine, no Splićanka jednostavno to nije uradila, bio joj je ‘prekomičan’.

Napominjemo i kako Mare nije tražila jednu lipu da bi podmirila račun, usput je poplaćala i ostale račune pa je i ukupan iznos na FINI bio nešto veći.

Gotovi smo sad sa ovom pričom, konačno je zaključujemo - Mare je platila račun od 0,01 lipe, svi su zadovoljni, ‘ovce na broju' a i naša Mare sada se može pohvaliti novitadom. Žena je nakon cijele priče dobila novi nadimak - ne zovu je više Mare, nego - lipa.

#HEP#RAČUN ZA STRUJU OD 0,01 LIPE

Izdvojeno

07. srpanj 2020 20:41