StoryEditorOCM
SplitVAPAJ STARE GARDE

Seniori SDP-a upozoravaju Peđu Grbina u otvorenom pismu: ‘Stanje je alarmantno, raspustite splitsku organizaciju!‘

Piše Split SD
24. srpnja 2023. - 16:52

Članovi Predsjedništva Foruma Seniora SDP-a Split poslali su otvoreno pismu predsjedniku stranke Peđi Grbinu kako bi, navode, spasili SDP u Splitu.

Pismo prenosimo u cijelosti.

- Predsjedniče Grbin, stanje u splitskom SDP-u je alarmantno. Dovedeni smo na prag potpunog izumiranja. Ljudi svakog dana napuštaju stranku. Nije riječ o bilo kakvim članovima, nego o stupovima socijaldemokracije. Neki je napuštaju javno, a još ih je više koji odlaze neprimjećeno, pasivno. Razlog tomu je potpuna neodgovornost i nikakva reakcija iz središnjice na izborni rezultat na našim zadnjim lokalnim izborima.

image

Peđa Grbin

Josko Ponos/Cropix

Kandidat Davor Matijević je dobio mizernih 3,8 posto podrške građana Splita. Riječ je o porazu kakvog SDP u Splitu ne pamti! Smatrali smo da je tada pravi trenutak za zaokret, odnosno da središnjica zbog izbornog debakla u javnosti konačno postupi savjesno i odgovorno te na koncu raspusti splitsku organizaciju, pa ukloni Davora Matijevića i sve njegove prijatelje, sve te lažne članove koji su iz interesa ušli u SDP, kako bi pravi članovi konačno dobili optimizam za djelovanje u smjeru bolje budućnosti grada. 

Međutim, događa se potpuno suprotno. Umjesto da je kažnjen, Davor Matijević biva nagrađen i postaje predsjednikom. Nakon tog čina, mnogo prepoznatih članova napušta stranku (pogledajte David bazu!), a preostali dio ih se potpuno pasivizira. Privatizacija nekoć moćne i ponosne organizacije je tim činom dovršena.

image

Davor Matijević

Saša Burić/Cropix

Posljedice su katastrofalne po stranku. Politikantskim djelovanjem isključivo za vlastitu korist Matijević ruši sve mostove suradnje s nama srodnim političkim opcijama u gradskom vijeću i sa gradonačelnikom Puljkom, a počinje šurovati sa HDZ-om što je nedavno i kulminiralo u javnosti. 

Prepoznati kao stranka bez identiteta, prepušteni sami sebi i potpuno ideološki izgubljeni u očima javnosti, ostali smo bez građana, mrtva tri slova na papiru. SDP, nekoć ponos građana Splita, danas sramota i poniženje. 

Stoga vas molimo da ovaj dopis ozbiljno razmotrite, jer je i nama strpljenje pri kraju. Uzmite stvari u svoje ruke, ponašajte se predsjednički i raspustite splitsku organizaciju! Izbacite sve manipulatore iz naših redova, one kojima je stranka samo poluga za ostvarivanje svog sitnog privatnog interesa. 

Spasite nam stranku!

image
Duje Klarić/Cropix

Ukoliko se oglušite na naše zahtjeve, bit ćemo primorani i sami napustiti partiju, jer to sada i nije partija nego interesna klika u rukama jednog pojedinca koji nema veze sa socijaldemokracijom. Sigurni smo da to znate i sami - navedeno je u pismu koje potpisuju Željko Krnić, SDP Spinut, Nađa Krnić, SDP Spinut, Milan Amižić, SDP Žrnovnica, Radoslav Đorđević, član vijeća Kotara Blatine, Zdravko Roje, član vijeća SDP Trstenik u ostavci, Ante Perišić, SDP Bačvice, Miroslav Rosandić, SDP Split 3,Tina Rosandić, SDP Split 3, Mirela Mišić, Vladimir Sabolić, SDP Split 3, te Marijan Mudrinić, Predsjednik Foruma Seniora SDP-a Split.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 18:19