StoryEditor
SplitO SVOM POSLU

Ruzinavi bicikl se danima raspada kod ulaza u parkiralište na Starom placu, ali djelatnike Split Parkinga to uopće ne uzbuđuje

Piše Gabrijela Radanović
16. veljače 2020. - 22:40
Napušteni bicikl se gotovo godinu dana raspada naočigled svihČitatelj

Funkcioniranje grada se očituje u malim detaljima koji uvelike mijenjaju cjelokupni dojam. Primjerice, čiste ulice, ispražnjene kante za smeće, uredno pokošena trava, oku ugodni detalji se uvijek primijete i čine mjesto ili grad ljepšim za život.

Isto tako, teško je ne primijeti i ruzinavi bicikl koji se gotovo godinu dana raspada u samom centru grada, kod ulaza u parkiralište na Starom placu. Međutim, komunalci očigledno ne vide detalje koji “bodu oči”, ali su zato građani primijetili i upozorili na nered, a dobili su neočekivan odgovor.

- Kako je bicikl vezan za ogradu "Split Parkinga", zamolio sam njihovog djelatnika koji naplaćuje parkiranje da obavijesti svoje šefove, kako bi se ta ružna slika uklonila. Djelatnik mi je odgovorio: ‘Je li to vama smeta, pa ako vam smeta nazovite ih’ - prepričao nam je sugrađanin svoj pokušaj rješavanja problema.

Budući da bi napušteni bicikl trebao smetati svakome, umjesto tog djelatnika, mi smo odlučili njegovim šefovima i komunalnim redarima prijaviti problem u nadi da će se brzo riješiti. Bit će zanimljivo pratiti koliko će vremena biti potrebno da dvije se dvije gradske komunalne djelatnosti dogovore i uklone njima “nevidljivi” bicikl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 04:50