StoryEditor
SplitUZ BLAGOSLOV BANOVINE

Ravnatelj Javne ustanove ‘Športski objekti‘ objašnjava zašto je Kristian Petric pravi izbor za kontrolu sigurnosti: Angažiran je s obzirom na specifična znanja i sposobnosti

Piše Gabrijela Radanović
19. siječnja 2022. - 23:46

Još jedna osoba zaposlena je u Javnoj ustanovi "Športski objekti" (JUŠO). Angažman Kristiana Petrica, prema riječima ravnatelja Javne ustanove Gordona Cerjana – nije sporan. Čelnik te gradske ustanove naglasio je kako je sa zaposlenjem (ovaj put) upoznat vrh gradske uprave.

– S obzirom na njegova specifična znanja i sposobnosti, angažiran je, u dogovoru s gradskom upravom, na temelju ugovora o djelu za točno određene poslove i na određeno vrijeme – rekao je Cerjan.

Novi zaposlenik JUŠO-a, nekadašnji povjerenik za sigurnost u Hajduku, radit će na poslovima analize postojećeg stanja te razvoja i unaprjeđenja sustava i procesa sigurnosti.

– A sve kako bi se tehnički i sigurnosni sustavi doveli na odgovarajuću razinu kojoj težimo, a koja je prijeko potrebna za funkcioniranje sustava – kazao je direktor Javne ustanove.

Objasnio je kako je sigurnost bila jedna od ključnih točaka njegova natječajnog programa rada, pa je zbog hitnosti u ostvarenju ciljeva po pitanju sigurnosnog stanja angažiran Kristian Petric.

image
Kristian Petric Nikola Vilić/CROPIX
Nikola Vilic/Cropix

Međutim, u Javnoj ustanovi "Športski objekti" već su zaposlena dva referenta za sigurnost i referent za zaštitu na radu, zato smo pitali Cerjana jesu li postojeći djelatnici mogli obavljati poslove na kojima je zaposlen Kristian Petric.

- Referent za sigurnost i referent za zaštitu na radu su radna mjesta koja su sistematizirana unutar naše Ustanove sukladno odredbama navedenim u Zakonu o zaštiti na radu i Zakonu o zaštiti od požara. Dakle, radi se o klasičnim radnim mjestima iz domene sigurnosti i zaštite kakva su regulirana u svakoj tvrtki ili ustanovi ovisno o broju zaposlenika, broju korisnika i veličini objekata.

Kao što vam je vjerojatno poznato objekte JUŠO-i u svakodnevnom radu koriste preko stotinu sportskih klubova s tisućama svojih članova (najviše djece), a tijekom sportskih i zabavnih (npr. festival Ultra na RNK Park mladeži) manifestacija njima se pridodaju još i nekoliko desetaka tisuća posjetitelja. Upravo na temelju tih činjenica bilo je, i još je, potrebno sagledati razinu sigurnosti na jednoj većoj razini, usudio bih se reći na korporativnoj. Izvršiti sigurnosnu procjenu i na osnovu iste predložiti operativno-sigurnosne mjere (npr. uvođenje video nadzora spomenutih objekata, termovizijskih kamera i kontinuiranog nadzora, definiranje pojedinih procedura zaposlenika u redovnim i izvanrednim okolnostima, itd.) te postupan postupak njihove implementacije, s ciljem unaprjeđenja sustava sigurnosti je upravo onaj razlog zbog kojih smo angažirali gospodina Kristiana Petrica.

S obzirom na njegovo iskustvo sudjelovanjem u Domovinskom ratu, njegovu iznimnu ulogu u organizaciji velikih manifestacija te naposljetku na njegovu ulogu po pitanju sigurnosti u HNK Hajduk, mišljenja sam kako za ostvarenje tog cilja nismo mogli pronaći bolju osobu - objasnio je Gordon Cerjan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2022 22:44