StoryEditorOCM
SplitŠUTA KRITIZIRA

‘Puljkova vlast očito nema osjećaj za potrebe Splićana: na Žnjan se ne može, a ovo na Kašjunima izaziva još veći nered‘

Piše SPLIT SD
15. svibnja 2024. - 08:49

Mantra o uvođenju reda se nastavlja. Čovjek koji se ne libi kritizirati izvršnu vlast u državi istovremeno bježi od odgovornosti koju nosi pozicija saborskog zastupnika skrivajući se iza već nebrojeno puta izgovorene floskule o uvođenju reda u gradu Splitu. (Koliko je to fer prema biračima koji su ga izabrali za saborskog zastupnika prepuštamo njima da procijene.)

A kako izgleda to njihovo stihijsko uvođenje reda u gradu Splitu pokazuje i ovaj primjer s Kašjuna.

Osvrće se tako šef splitskog HDZ-a Tomislav Šuta na pojavu barikada na divljem parkingu u šumici poviše Kašjuna, gdje su kupači godinama parkirali automobile kad bi išli na tu gradsku plažu. Šuta dalje nastavlja:

image

Javna ustanova postavila betonske ograde za zabranu prolaza u šumicu poviše Kašjuna

Vojko Bašić/Cropix

- "Njihovu totalnu nekoordiniranost u donošenju i provedbi odluka dokazuje i izjava njihovog ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan koji u prvom licu jednine objašnjava što je on to odlučio i proveo u djelo demonstrirajući svima nama, po tko zna koji put, koliko aktualna splitska vlast, na čelu s gospodinom Puljkom, nema osjećaja za potrebe svojih sugrađana i koliko su joj službe nekoordinirane, jer ovakvu odluku ne prati npr. odluka o povećanom broju autobusnih linija prema navedenoj plaži kao barem nekakva alternativa naglom ukidanju mogućnosti parkiranja velikom broju naših sugrađana. Obiteljima s malom djecom ni javni prijevoz nije baš adekvatna alternativa, ali trenutna vlast se potrebama tih naših sugrađana očito ne zamara.

Da stvar bude još gora, sve se to događa u godini u kojoj su naši sugrađani spriječeni koristiti plaže na Žnjanu pa je za pretpostaviti da će na onih par preostalih plaža, do kojih nam još uvijek nisu onemogućili pristup (a kako su krenuli možda i hoće) baš sada nastati još veće gužve i nered kao posljedica njihovog stihijskog uvođenja reda.

Nitko nije protiv uvođenja reda, samo ta fraza ne smije i ne može više biti opravdanje aktualnoj vlasti za totalno nerazumijevanje potreba svojih sugrađana koje nam svakodnevno demonstriraju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 07:56