StoryEditorOCM
SplitBEZ VEĆIH PROBLEMA

Prošao rebalans splitskog proračuna, prijedlog HDZ-a o jednokratnoj isplati umirovljenicima - nije. Ovo su novine

Piše Božidar Lončar
6. srpnja 2023. - 18:25

Sa 17 glasova za i osam suzdržanih prihvaćen je rebalans proračuna Grada Splitaa za 2023. s projekcijama za 2024. i 2025. godinu

Rebalans je veći za 1,3 milijuna eura u odnosu na proračun prihvaćen prihvaćen u prosincu 2022. Smanjili su se primici od zaduživanja u 2022., dok je stavka materijalni rashodi za zaposlenike ona u kojoj je ostvareno najveće povećanje.

Za rebalans su glasali SDP-ovi vijećnici Davor Matijević i Damir Barbir.

- Što se nas tiče nas, naša podrška je tu. Neki amandmani nisu, neki jesu prošli – rekao je Davor Matijević čija su tri amandmana uvrštena u rebalans.

image
Saša Burić/Cropix

Matijević je predložio povećanje satnice asistentima u nastavi s 23 na 40 kuna, te za asistente u Centru za autizam na 45 kuna. Subvencionirat će se i zamjena prozora stanarima stare gradske jezgre u fondu od 100 tisuća eura i potpora za radnike DES-a.

Vijećnik SDP-a Damir Barbir je predložio povećanje naknade za korisnike osobne invalidnine Zavoda za socijalni skrb, asfaltiranje parkinga u Šimunovićevoj na Trsteniku i još tri amandmana u Žrnovnici.

Viktor Zelić iz Centra je predložio ulaganje u multifunkcionalni centar u Slatinama na 42 tisuće eura. Igor Skoko je predložio subvencioniranje brodske linije Split – Slatine.

image
Saša Burić/Cropix

HDZ je predložio jednokratnu usplatu od 247 tisuća eura od 70 eura za sve umirovljenike, no amandman nije uvršten.

Lidija Bekavac (HGS) je komentirala rebalans proračuna:

- Činjenica je da se rebalans radio samo radi kredita kod Europske investicijske banke jer bez planiranih projekata u proračunu, nema kredita ni suglasnosti Vlade i onda da bi se financijski pokrili projekti neki se rebalansom proračuna miču, a neki umanjuju – istaknula je vijećnica HGS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 07:35