StoryEditorOCM
Splitobljetnica pogibije

Prije 29 godina na Kašjunima je stradao dragovoljac HRM-a Josip Vranić. Njegov otac kaže: Imao je 20 godina, bio je student i volio je putovati...

24. rujna 2020. - 14:49
Josipov otac Roko Vranić: Odazvao na poziv TV Marjana, preko kojeg je HRM tražio obučene topnike, jer je godinu prije stekao tu kvalifikaciju.To ga je dovelo od ovog mjesta i tu je skončaoVladimir Dugandžić/Cropix

Na Kašjunima je danas obilježena 29. obljetnica pogibije Josipa Vranića, dragovoljca i prvog pripadnika Hrvatske ratne mornarice, koji je stradao u Domovinskom ratu.

U organizaciji Udruge veterana HRM-a, a uz svečanu pratnju Zbora HRM-a, te prigodno obraćanje don Branimira Projića, vojnog kapelana HRM-a, uz spomenik palom branitelju postavljenom na mjestu stradavanja, vijence su prigodno položili članovi obitelji i udruga proizišlih iz Domovinskog rata, te predstavnici Grada Splita i Županije.

Okupljene je ispred HRM-a i Udruge veterana HRM-a pozdravio Nikola Bašić, brigadir u mirovini, ističući kako nema toga čime Josipu možemo zahvaliti, u mjeri u kojoj je on ​pridonio našoj slobodi.

– Josip je naš heroj jer se nesebično i dragovoljno odazvao pozivu kada smo tražili ob...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:59