StoryEditor
Splitsudjelujte!

Politička kriza trese Split, gradonačelnik Puljak zaziva nove izbore... U anketi ‘Slobodne‘ pitamo vas kome biste dali svoj glas da sutra izlazite na biralište

Piše D.B.
25. listopada 2021. - 11:56

Nova vlast još nije pošteno ni počela raditi, a u Splitu sve već miriše na nove izbore. Malo je reći da je politička situacija u Splitu kaotična, odnos snaga se de facto mijenja iz dana u dan i teško je uopće reći tko je u Gradu vlast, a tko oporba.

Gradonačelnik Ivica Puljak se na borbenoj prošlotjednoj sjednici praktički odrekao dvoje vijećnika SDP-a Gorana Kotura i Davora Matijevića, a već ranije je iz labave programske koalicije izašao Ante Franić, pa u ovom trenutku oporba ima većinu u Gradskom vijeću.

Od 31 vijećnika, sada gradska vlast može računati na 15 ruku: sedam vijećnika Puljkovog Centra, po troje iz koalicije Pametno i Možemo!, dvojac s Nezavisne liste Ramljak Mamić. S druge strane su HDZ-ovci, njih devetero, četvero Kerumovih HGS-ovaca i dvojac iz SDP-a plus odmetnuti Franić.

Puljak je već kazao kako se izbora ne boji. Ne planira dati ostavku, smatra da izvršna vlast dobro funkcionira, ali zato je Vijeće proglasio cirkusom i pozvao ih da se raspuste. I njegov eksponiraniji zamjenik Ivošević tvrdi da bi to bila najbolja opcija da se prekine ova politička agonija. 

Navodno postoji anketa, koju je Puljkov stožer naručio, a prema kojoj bi na izborima za Gradsko vijeće SDP praktički nestao, HDZ pao, a Centar i Most narasli, međutim gradonačelnik je to demantirao.  

Kako bi, da se vas pita, izgledao novi sastav Gradskog vijeća da sutra morate na biralište, odgovorite u anketi "Slobodne Dalmacije".

item - id = 1137753
related id = 0 -> 1147632
related id = 1 -> 1147118
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2021 04:49