StoryEditor
Splitajme, ajme

Pao sustav javnih bicikla Nextbike. U Splitu je 40.000 registriranih korisnika, jako su nezadovoljni: ‘Traže da uplatimo 10 kuna za aktivaciju računa, zašto da mi plaćamo njihovu grešku‘

Piše Merien Ilić
18. svibnja 2022. - 11:59

Tijekom srijede kroz jutro čitav sustav javnih bicikla Nextbike je pao. Osim što korisnici nisu koristiti voziti bicikle, osim uz nadoplatu od 10 kuna, imali su i problema oko korisničkih računa.

- Svi računi korisnika su odspojeni od kartica. Nazvala sam službu za korisnike, a službenica meni kaže da moram uplatiti 10 kuna za aktivaciju računa. Hello! Pitala sam zar ćemo sad mi svi to platiti zbog njihovog problema, a ona mi je poručila da mi može taj novac vratiti na račun. Zašto odmah nije rekla da će vratiti novce. Ispada da će oni sada zbog svoje greške utržiti novce - ljutita je bila jedna naša sugrađanka koja inače svakodnevno koristi javne bicikle.

Sustav se zakazao, naravno zbog tehničkih problema. Iz Nextbike-a poslali su poruku korisnicima preko svoje Facebook stranice:

- Dragi nextbikeri, trenutno imamo tehničkih problema s deaktivacijom korisničkih računa.

S istom situacijom suočavaju se i drugi sustavi u mnogim zemljama, tako da aktivno radimo na globalnoj razini da što prije dođemo do zajedničkog rješenja. Unutar aplikacije možete i samostalno ponovno aktivirati račun.

Molimo vas za strpljenje i razumijevanje, trudimo se čim prije vratiti normalnom korištenju našeg omiljenog prijevoza. Hvala! - poručili su iz Nextbike-a gdje su kazali kako će na zahtjev putem maila vratiti onih 10 kuna korisnicima.

Na širem području Splita je gotovo 40 tisuća registriranih korisnika. Prosjek je šest najmova po biciklu dnevno u Splitu, a same bicikle, kojih je stalno u opticaju oko 200, mogu se iznajmiti na 51 lokaciji u gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2022 15:11