StoryEditor
SplitFAKTORI RIZIKA

Pamet u glavu: policija će sutra pojačano nadzirati promet, evo na koje prekršaje će posebno obratiti pažnju

Piše PSD
17. kolovoza 2021. - 11:04

Na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske u srijedu, 18. kolovoza, provest će se akcija u prometu Faktori rizika, a bit će prvenstveno usmjerena na prekršaje koji su u najčešćoj vezi s nastankom prometnih nesreća kao i njihovih posljedica.

Naime, grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

- Još jednom pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge!

item - id = 1120603
related id = 0 -> 1147431
related id = 1 -> 1147419
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 21:59