StoryEditor
SplitDIREKTOR GAŠPAREVIĆ

Ovo su planovi za splitske tržnice: uvode se bar kodovi i WI-FI mreža na sve pazare i ribarnice, a za Hrvojevu i južni dio Pazara objavljen je poziv za iskaz interesa

Piše A.F.
16. prosinca 2021. - 14:03

Direktor "Parkova i nasada" Siniša Gašparević na konferenciji za medije održanoj danas u Banovini detaljnije je govorio o planovima na Pazaru.

- Uspješno smo proveli licitaciju za poslovne prostore. Najatraktivnije lokacije dobile su nove ugovore. Neke neatraktivne lokacije koje su rezultat nebrige u zadnjih 20 godine izgubile su totalno svoje zakupce, ali i kupce i ostale su neprodane. Njih ćemo pokušati aktivirat i oživiti u sljedećih godinu dana i cjenovno i ulaganjima.

Zadovoljan sam s postignutim cijena, a i zakupci su zadovoljni. Postigli smo duplo veće cijene nego što je bilo prije, a sav višak sredstava ćemo iskoristiti za ulaganje na primjer u hidroizolaciju krovova koja je problem na skoro svim pazarima. To ćemo riješiti u brzom roku – kazao je direktor "Parkova i nasada".

image
Vojko Bašić/Cropix

Dodao je da će se u vrlo brzom roku uvesti i Wi-Fi na sve pazare te će se i na taj način dati doprinos na atraktivnosti tržnica na malo i ribarnica. Uvest će se i bar kodovi kao svojevrsne uplatnice. 

- Što se tiče Hrvojeve ulice i južnog dijela Pazara, danas smo objavili poziv za iskaz interesa koji traje do 1. siječnja. Svatko tko se javi na taj poziv moći će ući u natječaj i licitaciju koja će se održati u ožujku 2022. godine. Mi tim putem želimo dobiti stvaran broj zainteresiranih za te lokacije. Sve o čemu pričamo su imaginarni brojevi i mi ne znamo kolika je potražnja. Kad budemo znali kolika je potražnja, prilagodite ćemo se. Pazar je velik i mi ćemo svima osigurati mjesto – objasnio ja Gašparević. 

Što se tiče radova na "terenu 4", Gašparević je objasnio da su izvršena arheološka istraživanja. 

- Nažalost, ništa zanimljivo nismo pronašli, ali smo taj teren oformili da bude multifunkcionalan na način da ujutro budu štandovi s voćem i povrćem, a popodne da budu neka zbivanja, događanja, manifestacije, prezentacije i degustacije. Želimo da pazar živi duže, a ne samo do 13 sati – naglasio je Gašparević.

image
Vojko Bašić/Cropix

Dva centralna dijela kod kule bit će namijenjena isključivo za trgovinu odjećom i suvenirima. 

- Riječ je o top lokaciji što se tiče prometa ljudi. Postojeći zakupci u Hrvojevoj i na južnoj strani koji nemaju duga prema "Parkovima i nasadima" imat će pravo prvenstva u licitaciji. Prvi krug licitacije će se odviti s njima, a sve što bude ostalo ide na drugi krug. I na taj način vodimo računa o njima. Tko ima duga prema "Parkovima" neće se moć prijaviti na licitaciju i sam se isključio – naglasio je Gašparević.

Za kraj je istaknuo da će kada dobiju broj svih zainteresiranih moći napraviti i finalni plan.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2022 20:38