Manifestacijom "Dica kuvaju" jučer su u restoranu Velum otvoreni Gastro dani Regionalnog centra kompetentnosti. Radi se o jednoj u nizu aktivnosti kojima Turističko-ugostiteljska škola Split, zahvaljujući projektu uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva popularno nazvanim FitSplit - Future In Tourism, sudjeluje u Mjesecu gastronomije u organizaciji Turističke zajednice grada Splita.
Manifestaciji su, među ostalim, nazočili župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sporta Tomislav Đonlić, direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić i direktorica TZ Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović, predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš te brojni partneri i uzvanici.
Djeca su pripremila četiri menija s glavnim jelima kojima su nadjenuli imena "La bambi", "Riba ribi grize rep", "Hoba boba" i "Stara dobra paprika". U stvaranju sinergije između tradicije i modernog pristupa hrani, koktelima i slasticama pomogli su im poznati chefovi Hrvoje Zirojević, Toni Miloš, Ivan Temšić i Gorana Milaković, proslavljeni koktel majstor Jure Vojković te vrhunska slastičarka Ana Kontak.
Program je upotpunio sajam lokalnih proizvođača i OPG-ova i bio je to idealan uvod u nastavak Gastro dana Regionalnog centra kompetentnosti koji će trajati do petka, 13. listopada.
Učenici će u utorak počastiti svoje profesore, koji će ih tako imati priliku doživjeti u drugom svjetlu, a u srijedu će pripremati jela za ravnatelje koji će se okupiti na okruglom stolu i panel raspravi o obrazovanju. U četvrtak "dica kuvaju" za djecu i roditelje iz Udruge Anđeli, a u petak se sprema velika završnica za sve koji su pomogli u organizaciji događaja.