StoryEditor
SplitNIŠTA NOVA

Oporba o izboru Vice Mihanovića: Priče o novom HDZ-u su bajke, ne nadamo se baš velikim promjenama - i dalje će biti u trgovačkoj koaliciji s Kerumom

Piše Ana Franić
23. studenog 2020. - 18:44
Ante Čizmić/Cropix

Vice Mihanović, predsjednik Gradskog kotara Mejaši i ravnatelj Lučke uprave Split, nakon unutarstranačkih izbora koji su se održali u nedjelju izabran je za novog šefa splitskog HDZ-a.

Nakon što je Petar Škorić, predsjednik kluba vijećnika koalicijske većine i bivši predsjednik splitske organizacije, prije nekoliko dana odlučio izići iz Gradskog vijeća upravo se novog šefa splitskog ogranka HDZ-a spominje kao njegova logičnog nasljednika u Vijeću.

Hoće li u lokalnom parlamentu doći na Škorićevo mjesto, pokušali smo saznati od samog Mihanovića, ali ga do zaključenja teksta nismo uspjeli dobiti.

No uspjeli smo doznati što o cjelokupnoj situaciji misli oporba.

– Priče o novom HDZ-u su ustvari bajke i uradak su iz područja odnosa s javnošću. To potvrđuje činjenica da novi predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović podržava gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i njegov katastrofalni mandat na čelu Splita, a samim tim i trgovačku koaliciju HDZ –HGS. Svojim načinom rada HDZ je bio i ostao kočnica razvoja Splita i cijele Hrvatske.

image
Goran Kotur
 
Duje Klarić/ Cropix

O preskakanju Splita u nacrtu Nacionalne razvojne strategije i svrstavanju našega grada u treću ligu od strane premijera Andreja Plenkovića, Vice Mihanović, Domagoj Maroević i Stipe Čogelja dosad nisu rekli ni riječi, iako jako dobro znaju o kakvoj se nepravdi i budućoj šteti Splitu radi – kazao nam je Goran Kotur, prvi čovjek gradske organizacije SDP-a.

Očekuje se veći doprinos

Marijana Puljak, čelnica stranke Centar, istaknula je kako su unutarstranački izbori u HDZ-u stvar članova te stranke.

– Izabrali su svoje novo vodstvo i u skladu s tim rade i promjene u Gradskom vijeću, jer se spremaju za lokalne izbore. Ne nadam se velikim promjenama – i dalje će gradom vladati njihova trgovačka koalicija s partnerskim HGS-om Željka Keruma. Jesu li svi apetiti namireni svjedočit ćemo uskoro pri izglasavanju proračuna – kazala je Puljak.

image
Marijana Puljak
Duje Klarić/Cropix

Ante Čikotić, gradski vijećnik iz redova Mosta, objasnio nam je "kako nema poseban komentar jer to je njihovo pravo".

– Nadam da se da će Vice Mihanović dati veći doprinos od svog prethodnika i želim mu uspješan rad. Također se nadam da će se u svom radu baviti više komunalnim aktivnostima u odnosu na podjele koje je njegov prethodnik potencirao – rekao je Čikotić.

Jakov Prkić, bivši član stranke Pametno, sada nezavisni gradski vijećnik, nije želio komentirati situaciju jer kako kaže "to je njihova stvar".

– Tko god uđe u Gradsko vijeće, bio to Vice Mihanović ili netko drugi, nadam se da će raditi korektno, u skladu s vijećničkom prisegom - kratko nam je kazao Prkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 01:45