StoryEditor
SplitPUN POGODAK

Odaziv iznad očekivanja: Prvog dana humanitarne akcije splitskih chefova za stradale u potresu u samo pola sata prodano je čak 500 porcija hrane!

7. siječnja 2021. - 13:02
Božidar Vukičević/Cropix

Pola sata je bilo dovoljno za prodaju 500 pripremljenih porcija hrane. Za samo sat vremena Wolt je blokirao narudžbe.

Tako su naši sugrađani reagirali prvog dana humanitarne akcije koju su organizirali chefovi Hrvoje Zirojević, Braco Sanjin i Ivan Pažanin, a koja je krenula u utorak, 5. siječnja, i traje sve do nedjelje, 10. siječnja.

Podsjetimo, u suradnji sa Zakladom Solidarna.hr, splitski chefovi s kolegama, kuharima volonterima i timom restorana "Kadena" skuhat će jela koja će naši sugrađani moći naručiti putem Wolt dostavnih servisa, a sav prihod odlazi u humanitarne svrhe za potresom pogođena područja u Banovini.

Pun pogodak

Ako su se chefovi barem malo pribojavali hoće li njihova akcija uspjeti, jasno je bilo prvog dana da je ova humanitarna priča pun pogodak.

image
Ivan Pažanin užurbano priprema porcije hrane u restoranu 'Kadena'
Božidar Vukičević/Cropix

- Jučer smo u sat vremena sve prodali, danas je krenulo jednako. Kuhamo, pripremamo, radimo novu spizu… - govori kuhar Ivan Pažanin, a njegove riječi potvrđuju zvukovi koji dopiru iz pozadine.

Čuju se udarci lonaca i ostalog posuđa o radne površine, užurbano je u kuhinji, vlada atmosfera kakvu su splitski chefovi i kuhari volonteri priželjkivali.

- Zahvaljujem svim Splićanima, ovo je iznad svih očekivanja - kratko je poručio Pažanin.

Porcija za 60 kuna

Do nedjelje, 10. siječnja, budite uporni kako bi za 60 kuna naručili svoju porciju pripremljenu od vrhunskih kuhara. U ponudi će se naći razna jela, od pašticade s njokima, lešo meso s restanim krumpirom, kupusom, šalšom, toć na divljač s tjesteninom, dimljeni rižoto, kozice, tartufi, fuži, bakalar...

Za četiri naručena jela na poklon dobijete bocu vrhunskog vina i paketiće iznenađenja, a planirano vrijeme dostave je od 12 do 22 sata.

Jela naručujete samo putem dostavnog servisa Wolt koji se odrekao provizije, a sav novac koji se tim putem uplati preko te akcije ide na račun za krizna stanja Zaklade Solidarna.hr i fonda 5.5 s Petrinjom i Sisačko-moslavačkom županijom, te će zajedničkim dogovorom biti preusmjeren najpotrebitijim obiteljima za obnovu ili izgradnju domova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. veljača 2021 19:35