StoryEditor
Splittraže četvero ljudi

Nova splitska Javna ustanova raspisala natječaj za zapošljavanje usred pandemije. Pobunio se Vice Mihanović (HDZ): Ne podržavam to, sada nije vrijeme

Piše Jasenka Leskur, Ana Franić
13. siječnja 2021. - 14:47
Vice Mihanović oštro se usprotivio novim zapošljavanjima u zadnjim mjesecima mandata Krstulovića OpareCropix

Nova Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Split raspisala je natječaj za zapošljavanje kojim će doći do četiri nova zaposlenika i to s ugovorom na neodređeno vrijeme. Traži se glazbeni producent, suradnik za marketing i prodaju, te dvije osobe tehničke struke, od kojih je jedan "viši suradnik", a drugi "organizator - suradnik" na poslovima oko zvuka i rasvjete.

Za prva dva radna mjesta traži se visoka stručna sprema i tri godine iskustva na sličnim poslovima, za treće, uz fakultetsku diplomu, čak četiri godine radnog iskustva, dok je za "suradničko" mjesto tehničara potrebna tek srednja škola i jedna godina radnog iskustva.

U splitskom Gradskom vijeću, da podsjetimo, čuli su se različiti komentari o tome je li opravdano u aktualnoj gospodarskoj situaciji zapošljavati nove ljude, te da bi se potrebne kadrove moglo izvući sa spiska gradskih zaposlenika na proračunu.

Neki su predlagali i kadrovsko spajanje s HNK Split, no ravnatelj Hrvatskog doma, Marin Kaporelo drži da je pred ovom ustanovom veliki posao:

image
Marin Kaporelo, v.d. ravnatelja Doma
Vojko Bašić/Cropix

- Potreban je jedan mali operativni tim, nužan za tehničko-glazbenu produkciju koncertnih i drugih glazbenih i kulturnih programa da bi mogli realizirati zadaće koje su nam povjerene. Ostale usluge poput knjigovodstva, čišćenja prostora, kreiranja i održavanja web sadržaja, grafičkih i dizajnerskih usluga, usluga hostesa i pomoćnog osoblja bile bi izdvojene putem modela "outsourcinga" – rekao nam je Marin Kaporelo koji napominje da osim koncertne dvorane u Tončićevoj ulici Javna ustanova u kulturi "pokriva" i dvoranu na Trgu hrvatske bratske zajednice, nekoć "Kina Split", koja se također ubrzo otvara i bit će na raspolaganju glazbenicima svih profila.

Dva kruga

Kaporelo je trenutno okupiran pripremanjem pravnih akata, nabavkom klavira, opreme poput telefona i kamera, pripremom koncerata i potpisivanjem ugovora sa splitskim kulturno-umjetničkim društvima i festivalima. Najavljuje početak serije koncerata četvrtkom, od 21. siječnja.

Natječaj je otvoren osam dana, bit će proveden u dva kruga – pismeni dio i razgovor – a Kaporelo veli da će se obratiti i članovima Umjetničkog vijeća (mo. Ivan Repušić, mo. Jure Bučević, Gordan Tudor, Tomislav Mrduljaš, prof. Blaženko Juračić) za savjet tijekom postupka odabira budućih zaposlenih. Ravnatelj je uvjete natječaja podijelio i na Facebook profilu.

Istovremeno, predsjednik splitskog HDZ-a, Vice Mihanović koji se u gradskim kuloarima spominje kao potencijalni kandidat za gradonačelnika, oštro je komentirao raspisivanje natječaja u zadnjim mjesecima vlasti Andre Krstulovića Opare, svog stranačkog kolege:

- Ne podržavam trenutno nova zapošljavanja, posebno u gradskih tvrtkama i ustanovama koje su vezane na gradski proračun. Naravno, pod tim ne mislim na zapošljavanja koja su nužna za obavljanje temeljnih i osnovnih poslova. S obzirom na ove okolnosti uzrokovane COVID-om, nažalost, bilježimo jedino povećanje aktivnosti zdravstvenih ustanova, tako da smatram da nije vrijeme za nova zapošljavanja - kazao je Mihanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 16:23