StoryEditorOCM
Splitpravi ljetni party

Neobičan prizor pred splitskim vrtićem, javila nam se jedna mama i otkrila što se to događalo: ‘Razgalilo mi je srce‘

Piše split sd
27. lipnja 2023. - 20:42

Da sreću čine male stvari, znamo uglavnom svi, pa i najmlađi. Nažalost pod diktatom svakodnevnih obaveza i crnjaka to često znamo zaboraviti.

Srećom to nisu zaboravile dvije tete odgojiteljice iz jednog splitskog dječjeg vrtića koje su sreću i užitak prenijele i na djecu i roditelje, priredivši im dan za trajno sjećanje. To je toliko dojmilo jednu mamu da nam se oduševljeno javila mailom, koji prenosimo u cijelosti:

Poštovana gospođo/ gospodine, Redakcijo,

imam nešto lipo što mi je danas razgalilo srce i poželjeh da i drugi čuju, a možda i dobiju ideju.

Ja sam jedna obična mater koja ima više sriće nego pameti, tako da moja petogodišnjakinja ide u dječji vrtić Radost, Srećica.

Dobro, i šta je tu sad posebno?

E, sad dolazi onaj poseban dio iza kojeg stoje posebni ljudi. A to su tete odgajateljice Elena i Jelena.

Te su tete organizirale "tradicionalno prskanje vodenim pištoljima" koje se odigralo danas u dvoru vrtića, a na silnu radost naše dičinice i nas roditelja koji smo dobili foto izvještaj s "bojišta". Budući da sam ja kratke pameti, ne bih znala sigurno reći je li se ovo "tradicionalno" zapravo odvilo danas prvi put ...

Slike neću stavljat, znam za zaštitu privatnosti (GBPR - ili tako nešto, neka su slova u pitanju), ali prilažem fotografiju koja vrijedi tisuću riječi.

Ovo je samo mala crtica iz rada naših dragih teta, a mislim da bi bila odlična ideja i drugim tetama koje imaju malo duha i spontanosti (i uvjeta). Ili barem jedna lipa pričica za nahranit dušu. Pa evo, uzmite i jedite od ovoga svi...

image

Djeca obično obožavaju vodene pištolje (ilustracija)

Afp

Obavijest o događaju (kopirana iz društvene grupe):

"Dragi svi.. Sutra ćemo u vrtiću imati tradicionalno prskanje vodenim pištoljima. Djeca neka ponesu kupaće kostime ili robu za presvući se i jedan mali ručnik.. Ja ću doći spremna s naoružanjem".

Ako mislite da je pričica vrijedna pažnje, za sve informacije stojim na raspolaganju.

Zdravi i veseli bili!

Lidija Ž., mater.

Sudeći po oduševljenju "jedne obične matere", a budući da su svi roditelji "jedni obični ljudi", čini se da bi se ovakve "pucačine" i "polivačine" iz pištolja na vodu trebale nastaviti u tome i u drugim vrtićima. U Splitu i šire. Sve dok ima vode i rezervne odjeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 16:01