StoryEditorOCM
Splitvodič kroz iglice

Nekako vam se ne da odvojiti 170 eura za božićno drvce i stalak? Evo gdje ih u Splitu možete naći ipak nešto povoljnije

Piše M.U.
12. prosinca 2023. - 15:39

Kićenje prirodne nordijske jele na Badnju večer dok jedete bakalar na bianco i fritule, a u pozadini sviraju najljepše blagdanske pjesme, svi su nasmiješeni i okupljeni oko velebnog bora koji svijetli u tisuću boja. Zvuči baš kao ono što ste isplanirali? E pa planove bi vam mogle poremetiti cijene jelki jer za one velike je potrebno odvojiti i do 80 eura.

image

O jelo, jelice

Sandra Šimunović/Cropix

Provjerili smo na par mjesta cijene jelki, a ove godine se većinom i nude samo nordijske jelke koje su kvalitetnije, a i skuplje, od smreke i silbera. Na pazaru se tradicionalno prodaju, a cijena im se kreće od 25 do 80 eura, ali te od 80 eura su one visoke pet metara, rezervirane za elitu koja u svojim stanovima ima visoke stropove i za crkve.

Za nas obične ljude, prosječna jelka može se naći za 30 eura, ispod toga teško. U Bauhausu ponuda nešto jeftinija, malu nordijsku jelku možete naći za 18,49 eura, a ostale jelke su između 25 i 34 eura. 

Bacili smo oko i na virtualni pazar na kojem se nordijske jelke nude za 35 do 75 eura, a dolaze montirane na stalak na vašu kućnu adresu.

image

A koliko bi košta stalak za ovu?

Nikolina Vuković Stipanicev/Cropix

Kad konačno kupite bor, možda je najbolje da ga nabijete na... Stalak za bor! Koji košta po suvo zlato. Na virtualnom pazaru ih nude za nevjerojatnih 15 do 20 eura, ovisno o veličini. U Bauhausu ih ima od osam do, nećete vjerovati, 90 eura s tim da ‘stalak od zlata‘ ima - jedinstvenu tehnologiju, spremnik za vodu, sigurnosni pojas s mehanizmom za napinjanje, automatski mehanizam zaključavanja i zvono za signalizaciju! Ostaje samo za zapitati se pa tko kupuje te stvari?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 15:36