StoryEditor
Splitnema vode pa su još posolili

Nastavlja se rat zbog tuša na Ovčicama: zidovi osvanuli prepuni uvredljivih grafita na račun političara i koncesionara. Pogledajte koga su sad uzeli na zub

Piše Damir Šarac
27. svibnja 2022. - 17:58

Na splitskom kupalištu Ovčice na kojem se sprema treće ljeto bez pitke vode s tuša, jer je, već svi znaju, pukla cijev u obližnjoj šumici, a koncesionar - tvrtka "Frzelin" ne pokazuje namjeru da je popravi, oglušujući se na pozive Splitsko-dalmatinske županije koja je dodijelila koncesiju, osvanuli su crni grafiti - nažalost pisani po kamenim zidovima.

Oni ukazuju kako je građanima prekipjelo zbog nesposobnosti vlasti i odbijanja koncesionara da im omogući vodu sa starog tuša. Ništa se nije napravilo u dvije godine, osim što je "Splitska obala" prepilala tuš, a "Frzelin" postavio zamjenski tuš stotinjak metara dalje, pred svoj ugostiteljski objekt koji naplaćuje.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Što znači da bi za guc vode svaki put trebalo ubacivati kune u automat, za razliku od svih ostalih javnih kupališta u gradu na kojima je voda u sezoni besplatna. Kupači sada nose sitno u mudantinama ili dvije litre vode u kesama kako bi se mogli napiti i oprati od soli, što ih čini neravnopravnima s građanima koji su izabrali neko drugo mjesto.

Grafiti su usmjereni na koncesionarku Veru Ferić, HDZ, ali i bivšeg dogradonačelnika Bojana Ivoševića, koji istini za volju i nije imao ništa s puknutom cijevi, budući da Grad nije davatelj koncesije, niti koncesionar na Ovčicama.

image
slika čitatelja

Ali kad ljudima padne klapna udaraju nasumično. Ove grafite koji dominiraju plažom na kojoj bi se trebalo opustiti, a puni su "šporkih riči" nije baš lijepo vidjeti. Bolje bi bilo da se prebrišu, a da Županija sazove sastanak s koncesionarkom i objasni joj što treba raditi. Kupači su već nervozni jer koncesija "Frzelinu" ističe tek u listopadu - što znači još jedno ljeto bez tekuće vode - a to kupače s Ovčica, baš kako je pisalo na njihovu legendarnom lancunu - čini ovcama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2022 01:32