StoryEditor
SplitTROŠILA LOVU S PRIJOM

Naivni Splićanin ostao bez novca i mladenke: prevarantici je uplatio 830.000 kuna jer mu je obećala udaju. Zavlačila ga je punih 16 godina, a nije jedini

Piše Split SD
13. svibnja 2022. - 11:39

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom i 24-godišnjakinjom. Prvoosumnjičena se sumnjiči da je počinila kazneno djelo Prijevare na štetu 60-godišnjaka i dva kaznena djela Prijevare na štetu 53-godišnjaka i 39-godišnjakinje.

Nadalje, 24-godišnjakinja se sumnjiči za kazneno djelo Pomaganja 48-godišnjakinji u počinjenju Prijevare (čl.236. KZ u svezi čl.3.). Naime, spomenuta 48-godišnjakinja se sumnjiči da je tijekom 2006. godine dovela u zabludu 60-godišnjaka lažno mu se predstavljajući da je njegova bivša djevojka tražeći da joj mjesečno uplaćuje razne novčane iznose, uz obećanje udaje za njega, što je oštećeni i učinio te joj do ožujka ove godine uplatio ukupno iznos od 830 tisuća kuna.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prema dogovoru s 24-godišnjakinjom tražila da dio novca oštećeni uplaćuje i na račun druge osobe koja je potom novac radi prikrivanja kaznenog djela i radi prikrivanja suučesništva prebacivala uplaćivala spomenutoj 24-godišnjakinje koja je zajedno s 48-godišnjakinjom trošila novac na osobne potrebe.

Od novca koji je opisanim načinom protupravno prisvojen kupile su osobno vozilo koje su potom prodale i dobiveni novac zajedno potrošile.

Nadalje se 48-godišnjakinja sumnjiči da je tijekom 2019. godine dovela u zabludu 53-godišnjaka lažno mu se predstavivši kao djelatnica Porezne uprave Split, te mu ponudila rješavanje otpisa poreznog dugovanja, zbog čega ga je u više navrata tražila novac, sveukupno 18 tisuća kuna koji joj je i predao.

Također se spomenuta sumnjiči da je listopadu 2020. godine dovela u zabludu 39-godišnjakinju kojoj je lažno iznosila činjenice kojima je tražila hitno potreban novac i da će joj vratiti za mjesec-dva, u što je oštećena povjerovala i istoj predala 6 tisuća kuna. Novac je 48-godišnjakinja zadržala za sebe i nije oštećenoj vratila.

Protiv 48-godišnjakinje i 24-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2022 19:40