StoryEditorOCM
SplitMA, JE LI MOGUĆE?

Na najpoznatiju splitsku ledinu za koji dan stižu bageri! ‘Kraljevi parkinga‘ traže od Puljka dozvolu da rade i ljeti

Piše N. L.
24. travnja 2023. - 16:27

Ako vijećnici daju svoju privolu na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u petak, izdat će se odobrenje za izvođenje radova od 15. lipnja do 15. rujna ove godine za garažno-poslovni kompleks "Small Mall".

To znači da će konačno dugoočekivani projekt na području kotara Lučac-Manuš konačno krenuti u realizaciju. U navedenom periodu inače vrijedi zabrana izvođenja radova zbog turističke sezone.

U zahtjevu za izuzećem od zabrane investitor tvrtka "Small Mall" navodi kako bi radovi trebali početi već krajem ovog mjeseca, a predviđeni završetak projekta bi trebao biti krajem veljače 2027. godine. 

image
Vojko Bašić/Cropix

U svom dopisu navode kako smatraju da je nesmetana realizacija ovog projekta od posebnog interesa za Split iz više aspekata. Jedan je što brži dovršetak izgradnje podzemne garaže s 540 parkirnih mjesta u užem gradskom središtu čime će se riiješiti, navode, promet u mirovanju u ovom dijelu grada.

Time se, smatraju, otvara mogućnost uređenja promenade od Vukovarske ulice do gradskog perivoja. Nadalje tvrde kako će Split u svojoj turističkoj ponudi moći ponuditi dodatni hotel visoke luksuzne kategorije površine 7.575 kvadrata sa 72 sobe s pet zvjezdica, te da će u užem centru grada biti raspoloživo 12 poslovnih ureda visoke A kategorije za najam, površine 2.975  kvadrata.

image
Paun Paunović/Cropix

Tvrtka "Small Mall" obrazložila je u zahtjevu kako se radi o velikom i zahtjevnom projektu čija se građevinska vrijednost procjenjuje na iznos od cca 40 milijuna eura, čiji bi prekid radova tijekom turističke sezone prouzročio nenadoknadive

gubitke.

- U navedenom objektu planirana je izgradnja podzemne garaže sa 540 parkirališnih mjesta, zatim izgradnja hotela visoke kategorije i gradnja poslovnih ureda te uređenje trga zapadno od objekta kao mjesto opuštanja s puno zelenila. Po priloženoj dinamici izvođenja radova, građenje objekta u razdoblju od lipnja do rujna 2023. godine, bio bi u fazi zemljanih radova i radova zaštite konstrukcije - navodi investitor.

Navode i da će grad dobiti uređenje trga zapadno od objekta kao mjesto relaksacije u okruženju s puno zelenila te da se radi o jednoj od većih privatnih investicija u Splitu.

image
Vizualizacija

- Po priloženoj dinamici izvođenja radova koja je dostavljena od strane investitora, građenje objekta bilo bi u fazi zemljanih radova i radova izgradnje konstrukcije. Radovi na gradilištu organizirat će se unutar vremenskog perioda od 9 do 17 sati, dok se nedjeljom i blagdanima i za vrijeme vrijeme održavanja gradskih manifestacija radovi ne smiju izvoditi.

U navedenom razdoblju investitor se obvezuje gradilište ograditi neprozirnom zaštitnim tkaninom u bež ili bijeloj boji - stoji u prijedlogu zaključka koji će se naći pred vijećnicima.

image
Paun Paunović/Cropix

Kako smo nedavno pisali, iza tvrtke "Small Mall" stoje poduzetnici koji bi ulagali u prostor koji je usred grada zarastao u korov. Riječ je o tvrtki "Best in parking", koja je u siječnju 2022. preuzela "Small Mall" d.o.o.

Iza "Best in parkinga" stoji austrijska tvrtka "BIP RE & RED", koja se već godinama bavi upravljanjem garažama i javnim parkiralištima. Sjedište kompanije je u Beču, a prokuristi firme su Ibrica Zulfikarpašić i Alen Zulfikarpašić. Tvrtka bi nastavila projekt koji nisu izveli njihovi prethodnici, a radi se o hotelsko-trgovačko-garažnom centru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:15