StoryEditorOCM
SplitGRADU I SVIJETU

Mons. Puljić poziva svećenike i vjernike na zajedničku molitvu uoči ustoličenja novog nadbiskupa. Zapamtite ovaj dan

Piše Split SD
21. listopada 2023. - 11:03

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić uputio je 20. listopada 2023. Župnim uredima, ustanovama i samostanima u nadbiskupiji poziv na molitvu za Crkvu i njezine službenike, koji donosimo u cijelosti.

- Preuzimanje službe i ustoličenje novoga nadbiskupa važan je događaj za našu Nadbiskupiju za koji se valja pripraviti molitvom i drugim duhovnim sadržajima.

image
Jure Mišković/Cropix

U vidu priprave za dan ustoličenja novoga nadbiskupa, mons. Zdenka Križića, određujem neka u četvrtak, 26. listopada 2023. diljem Splitsko-makarske nadbiskupije bude dan molitve (osobne i zajedničke) za Crkvu i njezine službenike koji su svetim ređenjem i poslanjem postali navjestitelji Radosne vijesti, djelitelji svetih Tajna i odgojitelji naroda Božjega.

image

Mons. Zdenko Križić

Joško Šupić/Cropix

U tom vidu: Neka se u okviru uobičajene listopadske pobožnosti nakon liturgijskih čitanja uputi par riječi o biskupu - učitelju vjere. Neka molitva vjernika bude zahvala za Crkvu i njezine službenike - naveo je mons. Puljić.

U sklopu dana molitve, molit će se za Crkvu i papu, za naše nadbiskupe, za svećenike i Bogu posvećene osobe te za duhovna zvanja.

Novi splitsko-makarski nadbiskup mons. Zdenko Križić vodstvo Nadbiskupije preuzima u subotu, 28. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 15:24