StoryEditorOCM
SplitDA I TO DOČEKAMO

Ma nije valjda?! Preplašili smo se natpisa na izlogu knjižare na splitskom Voćnom trgu, a onda se ugodno iznenadili...

Piše SPLIT SD
23. svibnja 2024. - 15:24

Nakon što je Splićane na izlogu knjižare "Školske knjige" na Voćnom trgu, poznatije kao Znanstvena knjižara, dočekala obavijest da je zatvorena, svi su odmah pomislili da će na njezinu mjestu niknuti neki novi restoran ili drugi ugostiteljski objekt.

No, danas smo iz "Školske knjige" dobili informaciju kako to, srećom, ovaj put nije slučaj.

- Knjižara je trenutno zatvorena zbog preuređenja i trebala bi, po planovima, sredinom lipnja ponovno otvoriti svoja vrata - otkrili su nam.

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt i predstavnik "Školske knjige" dr. sc. Ante Žužul potpisali su ugovor o zakupu poslovnog prostora u Akademijinoj Palači Milesi u Splitu na temelju kojeg će "Školska knjiga" proširiti svoju knjižaru smještenu u dijelu prizemlja palače na cjelokupno prizemlje, dakle i na prostor u kojem je nekad bila poslovnica PBZ banke.

Riječ je o prostoru ukupne površine 208,06 četvornih metara.

image
Tom Dubravec/Cropix

- U Palači Milesi djeluje Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu, a novim ugovorom sa "Školskom knjigom" Hrvatska akademija daje dodatni doprinos ne samo nakladništvu i kulturi čitanja, nego i ukupnom razvoju kulturnog života u Splitu - poručio je HAZU na svojim službenim stranicama.

Renovirana knjižara, kako otkrivaju iz "Školske knjige", na radost građanki i građana Splita, bit će proširena te osuvremenjena i puno bolje opremljena, što je odlična vijest za sve ljubitelje knjiga na području grada, koji će ovako sigurno dobiti mnogo bolju i kvalitetniju ponudu u potrazi za novim naslovima.

image
Tom Dubravec/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 11:02