StoryEditor
SplitLUDILO POD MARJANOM

Kriza vlasti u Splitu: prekinuta sjednica Gradskog vijeća, oporba ima većinu! Kerumovi vijećnici napustili Banovinu i bojkotiraju sjednice iduća tri mjeseca?!

Piše G. Radanović, N. Lulić
16. travnja 2019. - 21:06
gradsko_vijece5-220219

Novo: Sjednica Gradskog vijeća je gotova. Sutra je nastavak u 10 sati. Ukoliko se Kerumovi vijećnici uistinu ne pojave u zgradi Banovine, oporba će imati većinu u Gradskom vijeću.

 

18:45 - Nastavlja se teatar apsurda i krenula je peta pauza na Gradskom vijeću. Naime, međustranački dogovor je bio da se sjednica okonča do 17 sati, međutim, budući da oporba ima većinu traže nastavak sjednice. No, onda su vijećnici HDZ-a zatražili pauzu. Očekuje se da će nakon isteka pauze Marijana Puljak kao potpredsjednica vijeća prekinuti sjednicu

Ranije objavljeno: Nakon okončanja duge tematske sjednice o sanaciji i stanju park-šume Marjan, u trenutku kada je predsjednik gradskog vijeća HGS-ov Igor Stanišić zaključio tematsku sjednicu i najavio početak redovne, gotovo da je nastao stampedo vijećnika koji su donosili pitanja za aktualni sat natječući se tko će se prvi prijaviti.

Državno odvjetništvo i krim policija imaju pune ruke posla s Marjanom: 'Sve je pokrenuto temeljem tekstova u novinama, najviše u Slobodnoj Dalmaciji te podnesenih kaznenih prijava građana'

Kreće se u progon odgovornih za katastrofu na Marjanu: podignute kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela u park-šumi; Posječeno više od 1400 stabala koja nisu bila označena za sječu?!

Zanimljivo je da su Kerumovi vijećnici HGS-a napustili vijećnicu, što znači da vladajući u ovom trenutku u lokalnom parlamentu nemaju većinu.  

Po hodnicima se šuška da Kerumovi vijećnici ne namjeravaju dolaziti na sjednice iduća tri mjeseca, a tematsku su odradili samo zato da se ne ide u nove izbore.

Kreće se u progon odgovornih za katastrofu na Marjanu: podignute kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela u park-šumi; Posječeno više od 1400 stabala koja nisu bila označena za sječu?!

Gradsko vijeće o Marjanu: Škorić (HDZ) tvrdi da se stvara nepotrebna histerija, oporba ima drugačije mišljenje; Markić (SDP) 'potegnuo' pitanje kaznene odgovornosti i izvidima DORH-a

Ante Čikotić iz Mosta nam je kazao da već priprema prijedloge za sutrašnji nastavak redovne sjednice, uvjeren da oporba ima većinu ruku.

Krenuo je aktualni sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 04:41