StoryEditor
Splitpuno para traže

Još jedna dvojbena procjena splitskih gradskih vlasti: i natječaj za garažu na Visokoj 'probio' budžet, još ništa od dovršetka projekta započetog prije 30 godina!

5. ožujka 2019. - 11:34

Još jedan natječaj koji je raspisala gradska uprava okončan je "probijanjem" procijenjene vrijednosti projekta, a ovaj put riječ je o završnim radovima na izgradnji garaže u Vrazovoj ulici na Visokoj.

Jedinu ponudu na spomenuto nadmetanje u Banovinu je poslala tvrtka "Lavčević - montažni elementi" koja je za taj posao istaknula cijenu od 3,15 milijuna kuna, što je oko 900.000 kuna ili 40 posto više od procjene. Riječ je o projektu čiji korijeni, podsjetimo, sežu još u 1988. godinu, a nakon brojnih prekida i njegova reaktiviranja, prva su se vozila trebala parkirati u dovršenom objektu u siječnju prošle godine.

Unatoč obećanjima iz samog vrha aktualne vlasti, toliko očekivano javno parkiralište još uvijek nije predano na korištenje građanima, pa stanovnicima tog dijela Visoke preostaje samo da dočekaju sljedeći potez iz Banovine koja mora odlučiti hoće li "Lavčevićevoj" tvrtki-kćeri povjeriti posao unatoč previsokoj ponudi (ili preniskoj procjeni?!) ili će cijeli postupak poništiti i ponovno odgoditi davno najavljeno otvaranje garaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2021 23:39