StoryEditor
SplitVITALNI RAZLOZI

Grad Split objavio službene podatke: izdano 3667 propusnica za slobodno kretanje iz mjesta u mjesto, odbijen tek 161 zahtjev

Piše Gabrijela Radanović
31. ožujka 2020. - 09:24
Split, 240320. Policijska kontrola radi ogranicenja kretanja i zabrane napustanja mjesta prebivalista zbog koronavirusa. Na fotografiji: Policijska kontrola na krizanju Splitske i Matoseve ulice u Dujmovaci.Bozidar Vukicevic/Cropix

Tajnici gradskih kotareva i mjesnih odbora, ovlašteni od Stožera civilne zaštite Grada Splita, dosad su izdali 3667 propusnica temeljem Odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

U proteklom razdoblju odbijen je 161 zahtjev koji nije imao valjan razlog za izdavanje propusnice.

Propusnice su odobrene stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovine hrane i osnovnih potrepština.

Iz Banovine podsjećaju građane kako se zahtjevi za propusnice podnose isključivo mailom kako bi se izbjegao socijalni kontakt i spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

- Molimo da prije podnošenja zahtjeva provjerite raspored po gradskim kotarima i mjesnim odborima za izdavanje propusnica, objavljen na mrežnim stranicama Grada Splita. Svi zahtjevi od vitalnog značaja bit će odobreni! Molimo ne iskorištavajte ovu mjeru za situacije koje nisu hitne i nemaju životni značaj - poručili su iz Gradske uprave te napomenuli da se propusnica policiji može pokazati ili isprintana ili u elektroničkom obliku, primjerice na mobitelu.

Još jednom su zamolili građane da poštuju upute nacionalnog Stožera civilne zaštite te da izlaze iz svojih domova samo u važnim i hitnim situacijama.

https://split.hr/clanak/azuriran-raspored-izdavanja-propusnica-zahtjevi-se-salju-iskljucivo-mailom?fbclid=IwAR1hARGlY_zsjIfrk2yoA5YBy9ymBCR-UoFsmi2qRzrgfrP49xLsEEJUnss 

#PROPUSNICE#SPLIT

Izdvojeno

03. lipanj 2020 09:04