StoryEditor
SplitCOVID-19 potpora

Grad Split dodjeljuje nepovratan novac za nova zapošljavanja: po 4000 kuna dobit će svaka novozaposlena osoba

Piše Nikolina Lulić
3. lipnja 2020. - 08:23
Andro Krstulović Opara: 'Grad poduzetnicima u ovim teškim vremenim pruža ruku' Nikola Vilić/HANZA MEDIA

Grad Split raspisao je jučer javni poziv za dodjelu potpora za otvaranje novih radnih mjesta u gradu Splitu, takozvanih COVID-19 potpora. Jedna je to od najavljenih gospodarskih mjera usmjerena prema splitskoj ekonomiji koju je donio gradonačelnik Andro Krstulović Opara na prijedlog svog financijsko-gospodarskog tima.

- Pozivam splitske male i srednje gospodarstvenike da pogledaju poziv i apliciraju na dodjelu nepovratnog novca. Grad Split u ovom trenutku ekonomske neizvjesnosti pruža im ruku i financijsku podršku u novim zapošljavanjima naših sugrađana. Svima nam je isti cilj, što prije stati na svoje noge i pokrenuti splitsko gospodarstvo – kazao je gradonačelnik.

Nepovratan novac dodjeljuje se u obliku potpore male vrijednosti obrtima, trgovačkim društvima i subjektima koji obavljaju djelatnosti slobodnih zanimanja, a definirani su kao mikro, mala i srednja poduzeća registrirana na području grada Splita. Riječ je o iznosu od 4000 kuna po svakoj novozaposlenoj osobi, za prijem u radni odnos s punim radnim vremenom, uz obvezu zadržavanja u minimalnom trajanju od četiri mjeseca.

U gradskom proračunu trenutačno je osigurano milijun i 200 tisuća kuna, a rebalansom proračuna osigurat će se ostatak novca za ovu namjenu, do ukupnog planiranog i predstavljenog iznosa od četiri milijuna kuna. Javni poziv ostaje otvoren do iskorištenja novca, najkasnije do 1. prosinca 2020. godine. COVID-19 potpora jedna je od gradskih mjera koja bi splitskim poduzetnicima trebala omogućiti ublažavanje negativnog efekta koronavirusa na gospodarstvo. Javni poziv nalazi se na web-stranici Grada Splita. 

#COVID - 19 POTPORA#GRAD SPLIT

Izdvojeno

07. srpanj 2020 21:29