StoryEditorOCM
SplitROBERT BUDIMIR BEKAN

Ekskluzivni razgovor sa Splićaninom i prvim Hrvatom među US marincima: Oni su elita, samo se priznaje biti prvi, a takva je bila i obuka! Iznimno cijene hrvatske vojnike, tvrdim iz prve ruke!

1. kolovoza 2021. - 20:08
Robert Budimir Bekan: Ukoliko imate respektabilnu i sposobnu vojnu komponentu, ostale zemlje vas doživljavaju ozbiljnije kada sjednete s njima za stolVladimir Dugandžić/Cropix

Prvi Hrvat koji je neprekidno godinu dana proveo na obuci s američkim marincima vratio se kući. U Split.

Za "Slobodnu" je pristao ispričati priču koja je u svakom svom detalju ekskluzivna. Jer, marinci, vidjeli ste to i u filmovima, ne poznaju ništa manje od toga.

– Poseban je to rod vojske, u svakom pogledu, a ja sam se na licu mjesta uvjerio kako su i mnogi stereotipi koji se pripisuju marincima istiniti – kaže nam Robert Budimir Bekan.

Pred nama stoji svečano odjeven vojnik. Kao s postera. Odora i lice jednako su mu svježi. Pored nas prolaze turisti. Zastaju. Misle da snimamo reklamu. Da će se imati čime hvaliti kad dođu doma. Da su sretni.

A sretnik je Robert Budimir Bekan. Po činu bojnik, a po dužnosti zamjenik zapovjednika Inženjerijske bojne Gardijske mehanizirane...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:13