StoryEditorOCM
Splitmala škola pr-a

Admin gradske tvrtke poručio Splićanima da ‘nediljom idu na Pazar ili selo iz kojeg su došli‘. Ajme komentara...

Piše SPLIT SD
26. lipnja 2023. - 12:02

Za koji dan, konkretnije od 1. srpnja na snagu stupaju nove odredbe Zakona o trgovini, a najvažnija je promjena ona o ograničavanju rada na sveukupno 16 nedjelja u godini.

Većina splitskih šoping centara već je objavila koje će im nedjelje biti radne, a admin FB stranice Splitske tržnice (kojom upravlja tvrtka Parkovi i nasadi) je danas ne baš previše taktičnom objavom pozvao Splićane da umjesto u šoping centre dođu na Pazar.

- Pazar i kiosci će raditi nediljom. Ako ne znate što ćete sa sobom nediljom bez trgovačkih centara, možete malo s dicon prošetati do Pazara, Rive, Marjana, plaže, svog sela odakle ste nekad došli u grad. I Vi i Vaša dica ćete možda biti sritniji - napisali su.

Nije dugo trebalo čekati na komentare.

- Nažalost, došli bi ljudi pa bar prošetat kroz šušur al svi su skontali da nema tu D od domaćeg, čast par OPG-ova, a drugo "skoro" sve prevladava šverc.

- Nemamo svi selo, nismo svi sa sela, a po prljavom i zapuštenom pazaru sa švercerima sigurno neću šetat

- Ne znamo šta ćemo sa sobom. Naravno da znamo, ali da bi u moru događaja došli na Pazar, trebalo bi i malo aktivnije ga promovirat sa nekim programima. Evo, na primjer, degustacija pršuta, pa sezonskog voća, torte od sezonskog voća, zadnje jagode, dan prvih kajsija i breskvi... tako da oni koji ne idu po kazni mogu doć motivirani nečim drugačijim 

image
Joško Šupić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 14:36