StoryEditorOCM
Zagorapravila su pravila

U Imotskom otkazali skupljanje pomoći za Jablanicu, organizatori razočarani: ‘Problem se pokazao nepremostivim...‘

Piše ŽUPANIJA SD
8. listopada 2024. - 09:14

Na javnog Facebook grupi  "Imotska pijaca" objavljeno je da se humanitarna akcija prikupljanja pomoći za Jablanicu, nažalost, mora otkazati. Uključili su se i Crveni križ i druge institucije, ali čini se da im je trud bio uzaludan jer šleper s namirnicama zbog zakonskih obveza prema Carini Republike Hrvatske ne može proći granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Objašnjavaju da bi im za rješavanje svih potrebnih papira trebalo otprilike mjesec dana, kada bi već bilo prekrasno za ovakvu vrstu pomoći. Zahvalili su se na velikom odazivu svima koji su bili voljni pomoći i poručili im da svakako pronađu neki drugi način za pomoć.

- Evo na žalost moram Vam javiti svima da otkazujemo akciju prikupljanja pomoći za Jablanicu.

Naime, pojavio se problem prelaska Rh granice. Unatoč svim naporima nekolicine ljudi, Crvenog križa, i još nekih institucija, kojima ovim putem iskreno zahvaljujem jer su dali sve od sebe, problem se pokazao nepremostivim, tj. nije bilo moguće ispuniti sve tražene zakonske obveze prema Carini RH kako bi prikupljeni šleper pomoći krenuo, odnosno stigao na odredište.

image
Tonči Plazibat/Cropix

Zbog toga smo jučer odgodili prikupljanje za danas, a danas od ranog jutra radili na rješavanju problema. Na žalost nismo uspjeli. Trebalo bi nam nekih mjesec dana da pripremimo svu dokumentaciju, a tada Vam je jasno da bi bilo prekasno.

Stoga Vam se ispričavam, a posebno ljudima koji su trebali našu pomoć. Još jednom Vam zahvaljujem na dobroj volji, velikom odazivu, ali nažalost, ako želite pomoći, molim Vas pronađite druge načine. Gotovo sve prikupljene donacije su već vraćene donatorima, ostatak ćemo riješiti do noći.

Hvala i srdačan pozdrav! - stoji u objavi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 11:46