StoryEditorOCM
Zagoratragedija na a1

Svjedoci stravične nesreće na benzinskoj postaji: ‘Mladić iz Metkovića uspio je izaći iz auta, u drugom je bila beba...‘

Piše VIJESTI SD
4. rujna 2024. - 09:23

Jedna je osoba smrtno stradala, a više ih je ozlijeđeno, nakon što je u utorak popodne vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva na benzinskoj postaji na A1 na odmorištu Mosor Jug kod Omiša. Tri ozlijeđene osobe prevezene su u splitski KBC.

Svi troje su zadobili teže ozlijede, no jedna je osoba i životno ugrožena. U nesreći je oštećeno više vozila, a očevid je u tijeku.

Očevidac užasa na benzinskoj postaji otkriva što je prethodilo nesreći: Vozač nije kočio, vidio sam mu glavu na volanu

Novi detalji tragedije na Dalmatini: ‘O životno ugroženom čovjeku znamo tek da je Hrvat, poginuli je iz švedskog BMW-a‘

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan o nesreći i ozljedama unesrećenih rekao je: 

"Muškarac je priključen na respirator i liječnici se bore za njegov život. Policija još uvijek nije uspjela potvrditi njegov identitet. U splitskoj bolnici nalaze se još dvije osobe. U pitanju su teške opekline. Još nije poznato kako je do ove nesreće došlo, no taj je automobil velikom brzinom sletio prilikom silaska na odmaralište. Bez kočenja se zabio u automobile koji su točili gorivo ili čekali na red, što je izazvalo veliki požar.

image
Ante Čizmić/Cropix

Samo odmorište će biti do daljnjega zatvoreno, kao i benzinska postaja. Očevid je potrajao do kasno naveče, a nastavit će se i sutra. Nekoliko automobila je u potpunosti izgorjelo. Mi smo susreli dvije grupe putnika koji su sudjelovali u nesreći.

Razgovarali smo s mladićem koji bi mogao slaviti ovaj dan kao drugi rođendan.

Mladić iz Metkovića je u trenutku nesreće bio na toaletu, pohitao je prijatelju koji je bio u automobilu. Prijatelj je uspio izaći iz automobila i nalazi se u bolnici s lakšim ozljedama. Obitelj iz Osijeka putovala je u Dubrovnik. Otac te obitelji ima ozljede, no njegova supruga nam je rekla da će biti sve u redu.

U automobilu se nalazilo dvoje djece - jedna mala beba od nekoliko mjeseci. Možete misliti kakav je to šok bio za obitelj", izvijestio je Kaštelan za Dnevnik Nove TV.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:51