StoryEditorOCM
ZagoraISPRAVAK

SDP Sinj: Napada nas Danica Ramljak, a baš je ona bila najveća zagovarateljica Mira Bulja na prošlim izborima

Piše SPLIT SD
6. rujna 2024. - 13:52

Ispravak članka "Želi li Bulj prašinom oko izložbe sakriti nezakonito zapošljavanje? Ramljak: Bez Mosta u Sinju ni muva ne dobiva posao..."

Žalosti nas da se gđa. Danica Ramljak uključila u predizbornu kampanju na način da iznosi neistine i zlonamjerne informacije na račun sinjskog SDP-a, čime dovodi javnost u zabludu.

U objavljenom tekstu objavljene su slijedeće neistinite i zlonamjerne informacije od strane gđe. Danice Ramljak:

„...ono što je mene razočaralo, to je šutnja lokalnog SDP-a koji mu drži desetu ruku u Vijeću grada Sinja, po sistemu – bolje Bulj na vlasti nego povratak HDZ-a. A Bulj koji viče „Za dom spremni“ i pjeva s Markom Skejom, tristo je puta gori od HDZ-a; HDZ je za njega mala maca, a cijela politička scena u Sinju naherena, jer bi od ljevice čovjek očekivao reakcije na ovo, ali nje nema.“

Netočno je da SDP nije reagirao na sramotno otkazivanje izložbe fotografija ”Susret na Tromeđi”, suvremene hrvatske fotografkinje Inije Herenčić. Odmah po saznanju, GO SDP Sinj je izrazila žaljenje što se u našem gradu stvara klima segregacije po nacionalnoj osnovi.

Javno smo ponudili organizatoru naše stranačke prostorije u Sinju za održavanje spomenute izložbe, te podsjetili da se ovakvim zabranama krše Ustavni Zakon o pravima nacionalnih manjina, ali i Statut Grada Sinja koji je prvi u Hrvatskoj (na inzistiranje SDP-a) implementirao odredbe Ustavnog zakona i omogućio pripadnicima nacionalnih manjina pravo djelovanja kroz institucije i ustanove Grada Sinja. Izložba fotografija sa zavičajnom i folklornom tematikom bilo kojeg naroda ne smije biti tabu tema u demokratskom i pluralnom društvu!

Stoga nas žalosti činjenica da se uvažena gđa. Danica Ramljak na ovaj način uključila u predizbornu kampanju te da ovu situaciju koristi za iznošenje neistinitih i zlonamjernih informacija na račun sinjskog SDP-a, pogotovo ako se sjetimo da je upravo ona bila jedna od najvećih zagovarateljica Mira Bulja na prošlim lokalnim izborima.

Slijedom ovoga zahtjeva, tražim od Vas da sukladno Zakonu o medijima odmah nakon primitka ispravka, objavite gore navedeni demanti bez promjena i dopuna, na istom ili jednakovrijednom mjestu u vašem mediju i na isti ili jednakovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi.

S poštovanjem,

Predsjednik GO SDP-a Sinj

Nikola Vučković, mag.ing.sec., v.r.

Što je rekla Ramljak?

Danica Ramljak, znanstvenica s međunarodnom reputacijom, u Sinju bi rekli "žena o‘ svita". Kako je doživjela zabranu izložbe koja se bavi folklorom naših sugrađana Srba i njihovih sunarodnjaka iz BiH i Srbije?

– Ta zabrana je ništa drugo do čista katastrofa, a cijela priča ima svoj kontekst. Prvo, Miro je iz Suhača i tu ima dosta mještana, susjeda – pravoslavaca, i on od prvog dana tvrdi kako je s njima u dobrim odnosima, a to je obična floskula. Oni, istinabog, glasaju za njega jer je  rješavao u Suhaču neke lokalne probleme, ali ovdje se pokazalo da je samo jedan populist koji je možda sve ovo iskreirao da bi skrenuo pozornost s afere oko uhljebljivanja njegove savjetnice.

Znala sam da je njegovo obrazovanje takvo kakvo jest, ali u početku se činilo da radi za ljude, međutim, ubrzo se sve to pretvorilo u obično laprdanje. Bulj se uhvatio Pupovca, Vučića, koga li već, samo da se ne govori kako je njegova savjetnica tri godine nezakonito radila na ugovoru o djelu, da bi je u konačnici zaposlio za stalno – veli Danica Ramljak i otkriva pozadinu osnivanja galerije poznatog sinjskog i hrvatskog kipara.

Uništena kultura

– Prema kiparu Sikirici svi, naravno, imamo veliko poštovanje, međutim, istina je da je do utemeljenja te galerije došlo nezakonito samo zato jer je Stipe Sikirica dao javnu potporu Bulju na izborima za gradonačelnika. Božena Romac, koja mu je savjetnica, i Dragana Modrić, koja je ravnateljica galerije "Sikirica" – sestre su.

Kad je Bulj kao gradonačelnik oformio galeriju, zaobišao je tadašnjeg ravnatelja Kulturno-umjetničkog središta Sinj, javne ustanove, da bi Dragana Modrić potpuno neovlašteno zahvaljujući njemu izdvojila tu galeriju iz KUS-a. To je napravljeno protuzakonito, a Ministarstvo kulture po tom pitanju ništa ne poduzima?! Kulturno-umjetničko središte naslijeđeno iz Jugoslavije potpuno je uništeno, a oni koji su tu zaposleni nemaju nikakve smjernice što raditi kad je u pitanju kultura u našem gradu. Pravi je primjer galerija Galiotović na vrhu alkarskog trkališta. Tamo se ne događa ništa. Znači, Bulj je uništio i KUS i galeriju Galiotović – rezolutna je Danica Ramljak, koja je javno prozvala članove Vijeća za kulturu grada Sinja jer šute o sramotnoj i skandaloznoj zabrani koja je bacila ljagu na cijelu Cetinsku krajinu.

– Nikad to Vijeće nije bilo bogzna što kritično, ali sadašnja je situacija najgora do sada. Bulj je tu postavio ljude koji su fikusi, pa umjesto da mu kao gradonačelniku daju smjernice u kulturi, glume visibabe. Jedini se iz tog Vijeća od ove zabrane ogradio Mislav Norac, ali ono što je mene razočaralo, to je šutnja lokalnog SDP-a koji mu drži desetu ruku u Vijeću grada Sinja, po sistemu – bolje Bulj na vlasti nego povratak HDZ-a. A Bulj koji viče "Za dom spremni" i pjeva s Markom Skejom, tristo je puta gori od HDZ-a; HDZ je za njega mala maca, a cijela politička scena u Sinju naherena, jer bi od ljevice čovjek očekivao reakcije na ovo, ali nje nema.

Zato je reagirao Stipica Jadrijević koji traži sazivanje izvanredne tematske sjednice Vijeća, jer se sumnja da je Bulj cijeli cirkus izveo samo da bi zamaglilo činjenicu da je Boženu Romac, sestru ravnateljice galerije Sikirica Dragane Modrić, koja mu je savjetnica od prvog dana na ugovoru o djelu, uhljebio na stalnom radnome mjestu.

I nije samo nju Bulj zaposlio. Nagledali smo se mi u Sinju HDZ-a i drugih, i svi su uvijek "turali" svoje, ali to što je Bulj njegovih pozapošljavao, to nitko nije. U gradskim poduzećima nema "muve" koja nije u Mostu – slikovita je Ramljak.

Cijeli tekst o zbivanjima u Sinju pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 17:07