StoryEditorOCM
Zagoraoprezno kroz zagoru

Na poznatoj dionici državne ceste postavljene nove kamere! Ne mjere samo brzinu, sve ‘vide‘... Ovo su njihove lokacije

Piše M. G.
25. lipnja 2024. - 19:32

Vozačima koji učestalo prometuju kroz Prugovo i Muć nisu promakle odnedavno postavljene kamere za nadzor brzine u tim općinama, a za one koji to još ne znaju, evo upozorenja gdje trebaju pripaziti.

Jedna od novih kamera, a postavljen ih je znatan broj u mnogim hrvatskim gradovima i općinama, instalirana je pored Crkve Sv. Ante u Prugovu u Općini Klis. Kamera je na toj lokaciji osvanula nakon kompletne rekonstrukcije prometnice.

image

Cesta kroz Prugovo 

Duje Klarić/Cropix

Na državnoj cesti u smjeru Drniša vozače očekuje još jedna kamera u Muću, gdje također valja pripaziti na brzinu. Postavljena je uz kolnik pored cafe bara "Magla" u Gornjem Muću.

Pozicije kamera za nadzor brzine mijenjaju se ovisno o potrebi i procjeni MUP-a. Za odabir lokacija presudni su podaci koji pokazuju na kojim se mjestima događaju najteže prometne nesreće prouzročene prebrzom vožnjom.

image

Cesta kroz Gornji Muć

Duje Klarić/Cropix

Inače, nove kamere za brzinu ne nadziru samo brzinu već i putničku kabinu, pa tako mogu ‘uhvatiti‘ korištenje mobitela tijekom vožnje ili nenošenje pojasa. Kamere za brzinu imaju i sposobnost praćenja nekoliko prometnih traka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 19:33