StoryEditorOCM
SplitTko ima prednost?

VIDEO Je l‘ ovo neka sprdnja? Pogledajte kako su postavljeni znakovi na splitskom raskrižju, idealno za sudar...

Piše F. K.
23. kolovoza 2024. - 19:22

Iako smo u autoškoli pažljivo učili prometne znakove i polagali rigorozne ispite o pravilima prednosti na raskrižjima, to vam u Splitu baš i neće pretjerano puno pomoći u izbjegavanju sudara.

Naime, čitatelj sa Splita 3 nam je poslao neobičnu prometnu regulaciju koju je zatekao pred svojim vratima nakon što su stanari više od tjedan dana čekali da se uspostavi red na križanju Ulice kroz Smrdečac i Ulice Marina Getaldića.

- Od 15. do 23. kolovoza nisu bili postavljeni prometni znakovi koji označavaju koja cesta ima prednost. Zbog toga je vrlo lako moglo doći do sudara jer su vozači smatrali da imaju prednost - prepričava Splićanin kojega je zapravo najviše šokiralo ono što je uslijedilo.

- Danas su konačno postavili znakove, ali ih nisu postavili ispravno. Na temelju videozapisa može se zaključiti da je, prema trenutnom stanju, svaka cesta označena kao glavna! - zgrožen je ovim prometnim rješenjem.

Ne znamo je li do mukotrpnog rada na ekstremnim vrućinama ili neki je radnik ovlaš zaokrenuo znak, no ovo je zasad jedino križanje u Splitu na kojem prednost imaju - svi. Dođe li slučajno do prometne nesreće, teško će i sudski vještaci povjerovati da je netko instalirao znakove na način da što prije dovedu do incidenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 08:01